GENT BAŞKAN YARDIMCISI RESUL TAPMAZ :"HALKIMIZ 55 YILLIK GEÇMİŞİYLE, CEFA'YI DEĞİL, SEFA'YI HAK EDİYOR"

~~Gent Büyükşehir belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz, "˜14 Ekim 2018 günü yapılacak seçime Gent Sp.a/Groen Listesi 3. sıra adayı olarak tekrar aday olduğunu' belirterek şimdiye kadar yaptıkları ve ileride yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında "˜Belçika Aydın Haber'e şu açıklamalarda bulundu.

~~Gent Büyükşehir belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz, ‘14 Ekim 2018 günü yapılacak seçime Gent Sp.a/Groen  Listesi 3. sıra adayı olarak tekrar aday olduğunu’ belirterek şimdiye kadar yaptıkları ve ileride yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında ‘Belçika Aydın Haber’e şu açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle bu seçimin bir demokrasi mücadelesi adı altında medenice geçmesini diliyorum. Bu demokrasi mücadelesine katılan tüm adaylara başarılar diliyorum.

Şehrimiz 265 nüfuslu olup, 150’yi aşkın ülkeden şehrimizde bulunan iş yapan veya eğitim alanlar var. Tabi biz Gent Büyükşehir Belediyesi olarak, 12 yıldır iktidardayız. Ben de 12 yıldır bu Gent belediyesi yöneticilerinden birisiyim. 12 yıl içerisinde de yaptığım çalışma ve projelerle kendimi bütün Gent’lilere kabul ettirdiğimi düşünüyorum.

Geçtiğimiz dönemlerde belediye hizmetlerimiz yanında, toplumsal bir yara olan ‘Irkçılık ile de çok mücadeleler ettik. Bu bağlamda, ‘Belediyeler Birliği olarak, Avrupa’da Irkçılıkla Mücadele’de Başkan yardımcılığına seçildim. Merkezi Berlin’de olan bu kurumun üç başkan yardımcısı var.  Bu kurumun başkanlığını da bir İtalyan yapmakta. Birisi Atina, birisi Berlin ve birisi de Gent’ten ben oldum.

Son 6 yıldır, 58 maddelik bir eylem planı hazırlamıştım bu ırkçılıkla ilgili. Konut alanında iş alanında, okullarda vs. ırkçılığa karşı kararlılıkla mücadele yürüteceğimize dair. Bu mücadelelerinde neticelerini almaya başladık. Özellikle konut alanında yaptığımız çalışmalar neticesi % 14 bir ırkçı düşüş oldu. İş alanında da aynı şekilde. Ama yeterli mi değil tabi? Maalesef İslamafobi, ırkçılık yine de devam ediyor. Eşit haklar konusunda elimizden gelen çalışmaları yapmamıza rağmen halen istediğimiz seviyeye gelemedi tabi. Tüm olumsuzluklara rağmen geçen 6 yılda başarılı çalışmalarımız oldu.

BAŞKAN YARDIMCISI TAPMAZ: “GENT BELEDİYESİ OLARAK, SPOR’A 40 MİLYON YATIRIM YAPILDI”

Son altı yıldır belediye olarak 40 milyon euroluk yatırım yaptık. Mevcut spor salonlarımızı yeniledik, yenilerini inşaa ettirdik. Spor alanları açtık. 3 tane mahallede yapılacak olan 2 spor sahasının temelini attık. Spor salonlarını açtık. Gent’in değişik bölgesinde bulunan 200’den fazla parka halkın spor yapabilmesi için spor aletleri yerleştirdik. Gençlerimizin alt yapılarda eğitim alabilmeleri kötü alışkanlıklardan uzak spor yapabilmeleri için Futbol ve boks kulüplerine büyük yatırımlar yapıp, desteklerde bulunduk. Dargelirli ailelere verdiğimiz kartlar ile çocuk ve gençlerin yaptıkları sporlarda yalnız % 20’lik bir ödeme yapmaktalar.

"TOPLUMDA PSİKOLOJİK SORUNU OLANLARA YARDIMCI OLUYORUZ"

Toplumumuzda psikolojik sorunu olanlar var. Özellikle son yıllarda şehrimizde istenmeyen intihar olayları yaşandı. İşsizlik, ekonomi, bunalım gibi etkenler psikolojik sorunu olanları etkilemekte. Biz bunlara yardımcı olabilmek için psikolojik destek yanında onlara yardımcı olacak seminerler vermekteyiz. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptık. Biz istiyoruz ki, 55 yıldan beri bugüne kadar yaşanan cefaların son bularak, artık insanlarımız sefa içerisinde yaşasınlar.

"ŞEHRİMİZ AKADEMİSYEN BİR ŞEHİR OLDUĞU İÇİN EĞİTİME DAHA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

Belediye olarak kültür ve eğitime önem veriyoruz. Takdir edersiniz ki şehrimiz bir Üniversiteler şehridir. Buraya kendi şehrimizin dışından,  hatta diğer ülkelerden eğitim için gelen akademisyen gençler var. Biz bunlara her anlamda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların belediyemiz imkanlarından yararlanmalarını istiyoruz.

"HIDRELLEZ ETKİNLİKLERİMİZLE KÜLTÜRLERİ BULUŞTURUYORUZ"

Kültürel etkinliklerimizi ‘Hıdrellez’ evrensel bir bahar bayramı olduğu için. Bu isim adı altında düzenlediğimiz etkinliklerde bölgemizde yaşayan değişik uluslara mensup vatandaşları ve  kültürlerini buluşturarak, onların dayanışmasını, birbirlerini tanımalarını sağlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliklere onbinler katılmakta. Buda bizi son derece mutlu etmekte.

Tabi belediyeye gelmek zordu, Burada kalabilmek daha da zordur. Tüm zorluklara rağmen halkımıza hizmet etmek ise, bizim için ancak mutluluktur. Bizler örnek olarak, gelecek olan gençlerimizin çocuklarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar vatandaşlarımızın bize gösterdikleri güven ve destek sayesinde bu hizmetleri yapmaktayız. Vatandaşlarımız tekrar destekleriyle bize olan güvenlerini yeniledikleri takdirde bugüne kadar yaptıklarımızı artırmak, tamamlamak ve ileriye doğru yeni projelerimizi de hayata geçirerek, onlara daha güzel, daha yaşanabilir bir Gent bırakmak istiyoruz. Tüm arkadaşlarımıza tekrar demokratik mücadelelerinde başarılar diliyoruz”dedi.

www.belcikaaydinhaber.com