VILLE DE BRUXELLES PS LİSTE ADAYLARINDAN , LAKEN CENTRE CULTURELLE IGDIR 76'YA ZİYARET

Brüksel şehri belediye başkanı (Ville de Bruxelles) ve PS.liste birincisi Philippe Close, Liste'de 4. sıra adayı kültürden sorumlu başkan yardımcısı Karina Lalieux, Listede 7. sıra adayı Brüksel milletvekili Şevket Temiz, Liste'de 23. sıra adayı Karim Tafranti ve genç siyasetçi ve PS üyesi Mehdi Akbal'dan oluşan siyasiler, Laeken'de bulunan 'Centre Culturelle IGDIR 76 "˜ derneğini ziyaret ederek, şimdiye kadar yaptıkları yönetimsel çalışmaları, tekrar seçildiklerinde yapacakları yeni çalışma ve projelerini anlattılar.

~~Belçika genelinde 14 Ekim 2018’de yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Belçika’daki parti ve adayların, Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik, ziyaret ve tanıtımları sürüyor.

Brüksel şehri belediye başkanı (Ville de Bruxelles) ve PS. liste birincisi  Philippe Close, Liste’de 4. sıra adayı kültürden sorumlu başkan yardımcısı Karina Lalieux, Listede 7. sıra adayı Brüksel milletvekili Şevket Temiz, Liste’de 23. sıra adayı Karim Tafranti ve genç siyasetçi ve PS üyesi Mehdi Akbal’dan oluşan siyasiler, Laeken’de bulunan  'Centre Culturelle IGDIR 76 ‘ derneğini ziyaret ederek, şimdiye kadar yaptıkları yönetimsel çalışmaları, tekrar seçildiklerinde yapacakları yeni çalışma ve projelerini anlattılar.

Siyasilere ev sahipliği yapan dernek başkanı İsmail Dorbar ve yönetim kurulu üyeleri, siyasilerin kendilerine yönelik yaptıkları nezaket ve bilgilendirme toplantısından memnun olduklarını belirttiler.

Başkan İsmail Dorbar, “Öncelikle bizlere nezaket ziyaretinde bulunan Brüksel şehrimizin Başkanı sayın Philippe Close, kültürden sorumlu başkan yardımcısı sayın Karine Lalieux, milletvekili sayın Şevket Temiz, sayın Karim Tafranti ve sayın Mehdi Akbal’a çok teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz diyorum” dedi.

Dorbar sözlerine şu şekilde devam etti. “Lokalimizin inşaatı döneminde ve her zaman yanımızda olan sayın başkanımız Close, vekilimiz ve meclis üyesi sayın Şevket Temiz beye ve tüm heyete teşekkür ediyoruz. Her sivil toplum kuruluşu gibi bizim de sorunlarımız var bu vesileyle kafamızdaki soru ve sorunları kendilerine aktarma fırsatı bulduk. Bu buluşmayı organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu heyetteki siyasilerle birlikte tüm siyasilerimize yerel seçimlerde başarılar diliyoruz. Bizim kapımız herkese açıktır. Dileyen tüm misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyarız. Vekilimiz Şevket Temiz her zaman sorunlarımızda bizlere destek oldu kendisine hussusen hem şahsım, hem de dernek adına çok teşekkür ediyoruz. Kendisini tekrar belediye yönetiminde güçlü bir temsilci olarak görmek isteriz” dedi.

BAŞKAN CLOSE, “BİZ YARIM KALAN VE YENİ PROJELER İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

Brüksel şehri belediye başkanı (Ville de Bruxelles) ve PS. liste birincisi  Philippe Close, “Öncelikle ziyaretimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sizlerle daha yakından tanışma ve sizlerin sorunlarını dinleme imkanı bulmaktayız. Sıcak misafirperverliğinizden dolayı başkan İsmail Dorbar’a, yönetim kurulu üyelerine ve siz üyelere teşekkür ediyoruz. Biz şuana kadar yaptığımız çalışmaları ve tekrar sizlerin onayıyla seçildiğimiz takdirde yeni projelerimizi anlatmak için geldik. Bu arada sizlerin özellikle gençlerin bizden isteklerini birebir dinlemek ve bizlere tekrar destekleriniz için buradayız.

Eğitim ve okullara büyük önem veriyoruz. 19 belediye içerisinde en çok okul açan bizim belediyedir. 4 bine yakın sınıf açtık. Kreş huzurevi açılışları yaptık. Bazılarını gözden geçirdik. En çok konutu biz yaptık. Sizin bölgenizde de buna şahit olmaktasınız. Parking ve yollar ile ilgili çalışmalarımız ve düzenlemelerimiz oldu. Spor sahalarını yenileyip yeni spor tesisleri açtık.

Bildiğiniz gibi Brüksel şehri belediyesi hem Belçika hem de dünyaca tanınan büyük ve merkezi bir belediyedir. Bizim yaptığımız çalışmalar aynı zamanda Belçika, Brüksel açısından çok önemlidir. Bizim sorumluluk alanımız daha geniştir.

Şuana yaptıklarımızı taçlandıracak yeni projelerle geliyoruz. Edindiğimiz tecrübeleri hizmete yansıtmak için tekrar sizlerin güvenini ve desteğini bekliyoruz“ dedi.

MİLLETVEKİLİ TEMİZ “BU DÖNEM ÇOK BAŞARILI OLDU, YENİ DÖNEM DE DE BU YÖNETİME ŞANS TANINMALI"

Brüksel Milletvekili ve Brüksel şehri belediyesi meclis üyesi şevket temiz “Şuan ki belediye yönetimi çok başarılı çalışmalara imza attı. Yetkileri dahilinde bölgesindeki halkın sorunlarını önceleyerek, onlara genel anlamda yardımcı olmaktadır.

Bölgemizde yaşayan toplumun tüm kesimleriyle beraber sizlerin de, bir çok konuda sorununa çözümler ürettiler, destek oldular. Sizlerde takdir edersiniz ki bu lokalin inşaatı öncesi ve sonrası ben ve sayın başkanımız sizlere elimizden geldiği kadar destek olduk. Sizlerin her konuda sorununda yanınızda olduk. Ben şuana kadar olan hizmetleri çok önemsiyorum. Bundan sonra daha verimli ve yararlı projelerin hayata geçirilmesi için bu dönemde de sayın Philippe Close’nin başkanlığında bu yönetime bir kez daha yetki vermenizi rica ediyorum. Şuanda sizi önümüzdeki altı yılda sosyal yaşamınızda yönetecek olan kişileri seçecek olan sizlersiniz. Seçiminizle iş yapacak, sizlere her konuda yardımcı olacak insanları seçmelisiniz. Listedeki tüm arkadaşlarımız tecrübelidir”dedi.

Temiz, “Bize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum” diyerek, gelen siyasiler için ‘destek” istedi.

Kültürden sorumlu başkan yardımcısı Karine Lalieux ise, yaptıkları kültürel çalışmaları anlatarak, bu derneğin de yapacağı kültürel etkinliklere her zaman katkıda bulunabileceğini belirterek, teşekkür ederek destek istedi.

Toplu görüntü ile ziyaret programı sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com.