LA MAISON ET L'AVENIR ASBL HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Belçika'da yaşayan Türk toplumu siyasi, akademik, sosyal, kültürel ve sivil toplum kuruluşlarıyla her geçen gün kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Brüksel Anderlecht, 2006 yılında "¹La Maison l 'Avenir Asbl"º kurucu başkanı Gül Avcıkurt, çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

Belçika'da yaşayan Türk toplumu siyasi, akademik, sosyal, kültürel ve sivil toplum kuruluşlarıyla her geçen gün kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Brüksel Anderlecht, 2006 yılında ‹La Maison l 'Avenir Asbl› kurucu başkanı Gül Avcıkurt, çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

«Ben uzun yıllardan beri sosyal danışmanlık ve dernek başkanlığı yapmaktayım. 2006 yılında arkadaşlarımızla kurduğumuz ‹La Maison l 'Avenir Asbl› derneğimizle uzun yıllar aktif etkinlikler yaptık. Geçtiğimiz bir kaç yıl pasif halde olan derneğimizi daha aktif hale getirmek için yeni projelerimizle geliyoruz.

Halkımıza yardımcı olmak için yapacağımız çalışmalar şu başlıklarda olacaktır. Rehberlik başta olmak üzere, eğitim, danışmanlık, bilgilendirme, sosyal kültürel faaliyetler yanında tarihi ve kültürel geziler, vatandaşlara yönelik panel, konferans ve kermesler düzenleyeceğiz. Çocuklarımıza yönelik eğlenceli etkinliklerle çocuklarımızı eğiteceğiz. Onlara ders sonrası ödev yardımları gibi etkinlikler planlıyoruz.

Derneğimizin amacı gereği toplumu her türlü yeni çıkan yasalarla bilgilendireceğiz. Her daima üreten çözümler bulan ve sizleri destekleyen bir dernek yöneticisi oldum ve olmaya da devam edeceğim.
 
Yardımlaşma duygusu ve  sizler için en önemli konularda ulaşım kolaylığı sorunlarınıza yardımcı olacağız.

Belediye ve devletin sizlere olan hizmetleri konusunda sizleri onlara yönlendirerek, zaman zaman da rehberlik ederek, haklarınızın alınması ve korunmasında büyük katkılarımız olacaktır. belediyeler sizlere danışmanlık başta olmak üzere bir çok konuda yardımcı oluyor. Bu onların asli vazifesidir. yeterki sizler o hizmetlerden haberdar olun.

Bu günlerde bazı siyasilerin sizlerin bu hakkını siyasi anlamda kullanma arzuları olabilir. Bu konuda minnet duygusuna kapılarak, yanlış kararlar vermeyin. Her konuda sizlerin hakkı var. Bu hakları elde etmenizde bir vatandaşlık borcudur.

Bu duygularla yeni sezonda sizlere daha yararlı olacak çalışmalarda hep birlikte buluşmak dileğiyle.»

www. belcikaaydinhaber.com