Peeters'dan Yüksel'e övgü ve tam destek

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Kris Peeters, Veli Yüksel'e tam destek olduklarını söyledi. Yüksel'in Gent'e kazandıracağı yeni projelerin Gent halkına nefes aldıracağına işaret eden Başbakan Yardımcısı Kris Peeters, "˜"˜Yüksel'i gazetecilik yıllarından beri tanıyorum. İstikrarlı bir şekilde ilerlemesinin en yakın tanıklarından biriyim. Bugün Belçika Federal Parlementosu'nun en çalışkan milletvekilleri arasında gösterebilirim. Aynı enerjisini Gent'e de aktaracağından kuşkum yok'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Kris Peeters, Veli Yüksel’e tam destek olduklarını söyledi. Yüksel’in Gent’e kazandıracağı yeni projelerin Gent halkına nefes aldıracağına işaret eden Başbakan Yardımcısı Kris Peeters, ‘‘Yüksel'i gazetecilik yıllarından beri tanıyorum. İstikrarlı bir şekilde ilerlemesinin en yakın tanıklarından biriyim. Bugün Belçika Federal Parlementosu’nun en çalışkan milletvekilleri arasında gösterebilirim. Aynı enerjisini Gent’e de aktaracağından kuşkum yok’’ dedi.

Volvo ve Gent Limanı’na verdiği çabanın şahidiyim

Yüksel’in Gent’e ve Gent halkına çok emek harcadığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Kris Peeters, ‘‘Size somut bir örnek vereceğim; o da Volvo’nun Gent fabrikası. Volvo’nun Gent’te kalmasında gösterdiği çabayı taktir ile karşılıyoruz. Volvo ve Gent Limanı’na verdiği çabanın şahidiyim. Gent Limanı, Gent için çok önemli işverenlerden birisi. Bu dosyayı yıllardır yakından takip eden ve bu konuda söz konusu bakana sürekli soru yönelten Veli Yüksel olmuştur. Bu, Veli'nin, ekonominin söz konusu olduğu, istihdamın söz konusu olduğu, insanların söz konusu olduğu bir dosyaya dahil olması durumunda, Gentli, Brüksel'deki doğru adam olduğunu gösterir’’ şeklinde konuştu.

Veli Yüksel Gent için önemli bir isim

 CD&V Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel’in, Gent’te yaşayan birçok toplulukla doğrudan bağlantıya sahip olan ender siyasetçilerden biri olduğuna da dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Kris Peeters, ‘‘Gent’te 50 yıldır yaşayan çalışkan Türk toplumu ile de ilişkileri onu diğer siyasetçilerden farklı kılıp öne çıkarıyor. Bu, başta Gent halkı olmak üzere, hem Belçika hem de bizim içinde çok önemlidir. Bu toplumdan biri olarak sadece neler olup bittiğini değil, aynı zamanda Gent’i Brüksel’de temsil etmesi ve burada meşru kaygıları masaya yatırmasını bilen birisidir. Veli'nin Gent için çok önemli bir kişi olduğunu düşünüyorum. Çok çalışkan bir insan ve muhteşem sonuçlar elde etmesini bilen biri. Bu yüzden ona başarılar diliyorum’’ dedi.