~~BAKÜ ŞEHİTLERİNİN 29. YILDÖNÜMÜ BELÇİKA'DA DÜZENLENEN SERGİYLE ANILDI

20 Ocak 1990 Bakü şehitleri 29. Yıldönümünde Belçika'nın Ham şehrinde sergili bir anma töreni gerçekleştirildi. Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci'nin öncülüğünde gerçekleştirilen sergide Azerbaycanlı Ressam Ali Seiran İmamzade'nin yaptığı o gün ve Azerbaycan kültürüyle ilgili yağlı boya resimleri ilgiyle izlendi.

20 Ocak 1990 Bakü şehitleri 29. Yıldönümünde Belçika’nın Ham şehrinde sergili bir anma töreni gerçekleştirildi. Bilindiği gibi bir müddet önce, bu şehrin Belediye binası önüne Azerbaycan’ın meşhur ‘Karabağ At’ını temsil eden bir at heykelide dikildi.

Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci’nin öncülüğünde gerçekleştirilen sergide Azerbaycanlı Ressam Ali Seiran İmamzade’nin yaptığı o gün ve Azerbaycan kültürüyle ilgili yağlı boya resimleri ilgiyle izlendi.

BADC Başkanı Ayhan Demirci’nin davetlilerini karşıladığı sergiye Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Fuad İskenderov, Azerbaycan Nato nezdinde Büyükelçi Kaya Mamadov, Ham belediye Başkanı Dirk Devis, BTMB Kurucu Başkanı Hüseyin Dönmez, Gent Türkocağı Onursal Başkanı Recep Tuncer Sarı, Music Club Başkanı İsmail Erdoğdu, CHP Belçika Birliği  Gent Temsilcisi Bilal Özcan, Azerbaycan misyon şefleri ve kalabalık davetli katıldı.

Duayen Gazeteci ve Televizyon program yapımcısı Hüseyin Dönmez’in başarılı sunumu ve şehitlere saygı duruşuyla program start aldı. Dönmez Flamanca olarak ’20 Ocak 1990’ yılında o dönemki Rus yöneticilerin katliamlarıyla ilgili tarihi bilgileri aktardı.

BADC Başkanı Ayhan Demirci’nin davetlileri selamlaması ve hoş geldiniz konuşması ardından Büyükelçiler İskenderov ve Mamadov İngilizce, o günkü katliamı anlattılar.

Programa ev sahipliği yapan Başkan Dirk Devis ise, “20 Ocak 1990’ yılında Bakü’de gerçekleşen bu katliamı kınayarak, Azerbaycan halkının ve tüm insanlığın bu tür katliamlardan dersler çıkararak, geleceğe daha barışçıl ve daha özgürlükçü bakmaları gerektiğinin” altını çizdi.

Konuşmaların ardından Ressam Ali Seiran imamzade’nin birbirinden güzel yağlı boya tablolarının incelenmesiyle program verilen ikram ile son buldu.

Belçika Aydın haber olarak bir kez daha bu katliamı kınıyor, Azerbaycanlı şehitlerimize Allah’tan rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com