~~Belçika Bulgaristan Kırcaalililer & Deliorman Dayanışma Derneği'nden "˜8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması'

Belçika'da hizmet veren "˜Belçika Kırcaaliler ve Deliorman Kültür ve Dayanışma Derneği" tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle, AKM salonunda görkemli bir kutlama gerçekleştirildi.

~~Belçika Bulgaristan Kırcalililer & Deliorman Dayanışma Derneği’nden ‘8 mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması’

Belçika’da hizmet veren ‘Belçika Kırcaaliler ve Deliorman Kültür ve Dayanışma Derneği” tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle, AKM salonunda görkemli bir kutlama gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Mümin Mestan, eşi Bedriye Mestan ve dernek yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı kutlama’ya Belçika’da yaşayan Bulgaristan Kırcaali ve diğer yöre kadınları yanında, Federal milletvekili ve Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, Brüksel Parlamentosu Milletvekili Hasan Koyuncu ve kalabalık davetli katıldı.

Derneğin kutlamasına ev sahipliği yapan Başkan Mümin Mestan ve eşi Bedriye Mestan davetlileri güllerle karşılayarak, kadınlar gününü tebrik ettiler.

Programda Başkan Mümin Mestan günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesini açıklayarak katılımcı tüm kadınların günlerini kutladı.

Kutlamada başkan Emir Kır ve milletvekili Hasan Koyuncu da bir selamlama konuşması yaparak, ‘8 mart Dünya Kadınlar Günü’nün öneminin altını çizerek, organizatörlere teşekkür edip, tüm davetlilerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.

Gecede sanatçılar Erdoğan Süer, Celal Sarı, Zührem Mehmet, Nazmi Sali ve Güner Zoynov’un çaldığı org eşliğinde sahne alarak, geceye şarkı ve türküleriyle renk kattılar.

,Bedriye Mestan, Resmiye Hüseyni, Şengül Hüseyinova, Gülşen İsaahmet ve Hatçe Ahmetova’dan oluşan  Deliorman Dobruca Folklör ekibinin koro türküleri ve oyunları, ses sanatçısı Zührem Mehmet’in, söylediği şarkılar davetlilerce bol bol alkışlandı.

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' anısına hazırlanan pastası kesilerek, davetlilere ikram edildi.

Geceye katılan kadınlar, şarkılar, türküler söyleyip, kısa skeçlerle gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Derneğin Folklör ekibi yöresel giyimileriyle Bulgaristan’ın değişik bölgelerinin türkülerini söyleyip, oyunlarını oynadılar.

Folklör solisti Zührem Mehmet birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle geceye renk kattı. Büyük coşku ve heyecanla folklör ekibinin oyunlarına zaman zaman davetlilerde katılarak oynadılar. Geç saatlere kadar süren kutlamada ailece yemekler yenilerek, tebrikler kabul edildi.

www.belcikaaydinhaber.com