BRÜKSEL TÜRK TOPLUMU KADİR İÇİN SEFERBER OLDU

Türkiye ve sosyal medya gündemine oturan "˜Kadir'in dramatik durumuna Belçika Türkleri kayıtsız kalmadı. Brüksel'de Düzenlenen Kermes'te Türk toplumu 15 bin Euro toplandı.

~~Türkiye ve sosyal medya gündemine oturan ‘Kadir’in dramatik durumuna Belçika Türkleri kayıtsız kalmadı. Brüksel’de Düzenlenen Kermes’te Türk toplumu 15 bin Euro toplandı.

İzmir'in Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuklu Zahide Kara ve Eray Kara çiftinin, 11 yaşındaki oğulları Kadir'in hayatı, küçük bir yangına yaptığı müdahale ile alt üst olmuştu.
İlk defa olayı duyan Brüksel’de bulunan Michel Residence (Huzurevi) Müdüresi Gülsüm Yavaş’ın olayı sosyal medyada gündem etmesi ve ‘Kadir’ için yardım seferberliği fikri, bir anda sosyal medya’da karşılık buldu.
Gülsüm Yavaş’ın bu yardım fikrine sosyal medyadan ve bizzat iletişim kuranlar yardıma hazır olduklarını ifade ederek, Yavaş ve arkadaşlarının  ‘Kadir için el ele kampanyası için ‘Kermes’ fikrine katıldılar. Yaklaşık 15 günde organize olan ‘Kadir’e yardım kampanyasına esnaflar, bir çok dernek, siyasetçi ve kadınlar destek vermeye başladılar.
Kermes ile ilgili olarak Kermes fikrini ortaya atan ve bu organizasyona öncülük eden Gülsüm Yavaş, Kadir ve çalışmalarıyla ilgili olarak bize şunları aktardı:

GÜLSÜM YAVAŞ: “KADİR İÇİN SEFERBER OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”
“Ben, Türkiye’de 13 yaşında olan Kadir Kara adlı çoçuğun asit kazanında  başı ve gövdesi yanarak yaşama tutunmaya çalışdığı haberini okuyunca çok üzüldüm.
Kadir için neler yapabiliriz diye düşünürken, önce  arkadaşlarımızla birlikte kendi aramızda ferdi bir kampanya düşündüm. Ancak bunun yeterli olamayacağını düşünerek, arkadaşlarımızın fikriyle beraber bir ‘Kermes’ düzenleyip, yardıma daha çok katkı sağlarız diye düşündük ve bu kampanyayı düzenledik.
Kermesimizi düzenlememize yer veren Brüksel Milletvekili Sayın Hasan Koyuncu’ya, kermesimize katılımları ve katkılarıyla destek olan Brüksel Parlamento Başkan yardımcısı ve milletvekili Emin Özkara’ya, Saint Josse başkan yardımcısı Loubna Jabakh’a, meclis üyelerinden Döne Sönmez’e, Emel Kotaoğlu’na, Filiz Güleş, siyasetçi Ewa Dolinaski’ye, Kıdemli Vatandaşlık Ödülü alan Eser Baysal’a,
Ayrıca organizasyonumuzda bizzat yer alan ve çalışan arkadaşlarımızdan her zaman yanımda olan  Elif Karakaya ve ailesi, Zeynep Dişli, Zeynep Peyez Sezer, Cennet Can, Dudu Deveci, Şenel Uçar, Sevgi Sever, Nesrin Avcı, Duygu Mahmut Yavaş, Zulbiye Gök, Zülbiye Gürsu Araz, Yasemin Güler Arıcı, Fikriye Erva Sakarya, Dilek Çil, Sare Anka Irmak Birinci, Yurdagül Cengiz, Emine Altın, Nesibe Karakaya Aleva Ertokat, Yusuf –Telli Yavaş, Aylin Yıldız, Muzaffer Yıldırımer, ve ailemden olan, Hamza Yavaş, Ünal Güler, Efe Yörük Zeynep Yavaş, Hamza Çeliker, Binnaz Güler, Binnaz Yavaş, sponsorlarımızdan Lale Pide, Cemil Pide, Metin Edeer, Eco Drink, Döndü Ekşi, Ebru Alkan, Gemlik Fırına, Selimiye Fırınına ve kermesimize uzaktan yakından gelerek gönüllerince katkıda bulunan, yaptıkları börekler, gözlemeler, tatlılar, döner vesaire tüm yiyecekler için zahmet çekenler olmak üzere saygıdeğer tüm davetlilerimize çok teşekkür ediyorum.
Kermesten elde edilen 15 bin Euro yardımı en kısa zamanda ‘Kadir’in yararına kullanılacak. Bir nebze de olsa bu yardımlarla acılı aileye katkılarda bulunduysak ne mutlu bize. İnşallah sevgili Kadir bir an evvel tedavilerini yaptırarak, sağlıklı bir şekilde aramızda olur” dedi.
Brüksel’de yaşayan Türk toplumunun büyük ilgi gösterdiği yardım kermesinde duygulu anlar yaşandı. Küçük çocukların kumbaralarında biriktirdikleri haçlıklarını getirip, kardeşlerine bağışlaması, yaşlı büyüklerin kendi emekleriyle ürettikleri yiyecekleri ve el işlerini kermes yararına satışa sunmaları takdire şayandı.
****************************
Belçika Aydın Haber olarak bu denli duyarlı bir davranış ve organizeye öncülük eden değerli kardeşimiz Gülsüm Yavaş başta olmak üzere, bu yardım kampanyasına katkılarda bulunan tüm fedakar toplum bireylerine teşekkür ediyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız.
www.belcikaaydinhaber.com