TGC'den Önkibar'a saldırıya kınama

~~Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Sabahattin Önkibar'a yapılan saldırıyı kınayarak Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a yapıldığı gibi evinin önünde bir saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar'a Ankara'da evinin yakınında yapılan saldırıyı kınadı.

~~Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin önünde saldırı düzenlendi. 3 kişinin saldırısına uğrayan Önkibar, 10 günlük iş görmez raporu aldı.Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin önünde 3 kişilik grup tarafından saldırı düzenlendi.

Gazeteci Sabahattin Önkibar Ankara Beysukent’te evinin yakınlarında saldırıya uğradı. 3 kişilik saldırgan grup Önkibar’ı yere yatırarak tekmeledi.

Sabahattin Önkibar çevre sakinleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. 10 günlük iş göremez raporu alan gazeteci Sabahattin Önkibar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırganların kullandığı araçlardan bir tespit edildi.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDEN SALDIRIYA KINAMA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Sabahattin Önkibar’a yapılan saldırıyı kınayarak Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a yapıldığı gibi evinin önünde bir saldırı gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar’a Ankara’da evinin yakınında yapılan saldırıyı kınadı.

Yapılan açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gazetecileri hedef gösteren, saldırıları organize eden, eli sopalı dayak timleri oluşturanları en kısa sürede bulup adalete teslim etmelerini istiyoruz” denildi.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez bir parçasıdır.Ancak gazeteciliği sadece kendi istediklerinin halka ulaştırılması olarak gören siyasetçiler, farklı görüşlere tahammül etmeyi öğrenmek yerine gazetecileri hedef göstermeyi tercih etmektedir.

ELİ SOPALI GRUPLAR OLUŞTURULUYOR

Sonuçta da arabalara doluşup gazetecilerin evlerinin önüne gidip saldıran eli sopalı gruplar oluşturulmuştur.

Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ’dan sonra Ankara’da Oda TV yazarı üyemiz Sabahattin Önkibar’ın yolu evine çok yakın bir yerde kesilmiş iki araçtan inen üç kişi tarafından meslektaşımız saldırıya uğramıştır. Hastaneye kaldırılan meslektaşımıza ve Oda TV çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.

BUGÜNE KADAR 66 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

TGC Basın Müzesi’nin Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde her siyasi görüşten 66 gazetecinin fotoğrafı bulunmaktadır. Bu fotoğraflara yeni isimlerin eklenmesi an meselesidir.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gazetecileri hedef gösteren, saldırıları organize eden, eli sopalı dayak timleri oluşturanları en kısa sürede bulup adalete teslim etmeleri istiyoruz.

GAZETECİLERE SALDIRANLARA CEZA VERİLMEMESİNDE ISRAR EDİLİYOR

Aksi halde bu süreci seyredip, gazetecilere saldıranlara ‘ceza verilmemesinde ısrar edenlerin’ hepsi bu insanlık ve demokrasi dışı tutumun ve hukuksuzluğun sorumlusu olacaktır. Siyasetçileri de bir kez daha halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engellememeye, gazetecileri hedef göstermemeye davet ediyoruz.”