KONSERDE "˜BİRLİK ŞARKILARIYLA' FAS'LI ÇOCUKLARA YARDIM TOPLADILAR

Brüksel'in en küçük ve multikültürel yerleşim birimi olan Saint Josse'de düzenlenen "˜Gospel' adlı muhteşem Konser'de, değişik inanç ve kültürlere mensup yüzlerce insan bir taraftan birlik şarkıları söyleyip, diğer taraftan da katkılarıyla Fas'lı çocukların eğitimlerine destek oldular.

Brüksel’in en küçük ve multikültürel yerleşim birimi olan Saint Josse’de düzenlenen ‘Gospel’ adlı muhteşem Konser’de, değişik inanç ve kültürlere mensup yüzlerce insan bir taraftan birlik şarkıları söyleyip,  diğer taraftan da katkılarıyla Fas’lı çocukların eğitimlerine destek oldular.

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga’nın himayesinde ‘Saint Josse Merkez Kilise salonunda gerçekleştirilen konsere her inanç ve kültürden 500’e yakın davetli katıldı.
Davetliler arasında çeşitli ülkelere mensup Büyükelçiler, Başkonsoloslar, Saint Josse Belediye Başkan yardımcıları Kadir Özkonakçı, Philippe Boiketé Mohammed Jabour, Loubna Jabakh,‘Les Pétit Barons Asbl Başkanı Murielle Baronie  danışman Derya Aliç ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Başkan Emir Kır’ın önceden ayarlanan bir programda olması nedeniyle, katılamadığı bilgisi paylaşıldı.
Program sinevizyon gösterimi ile start aldı. Programı düzenleyen Saint Josse Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga’nın selamlama konuşması alkışlarla karşılandı.

Ilunga, davetlilere teşekkür ederek, “Bugün burada bu konser vesilesiyle sizinle birlikteyiz. Amacımız bir taraftan eğlenerek tüm inanç ve kültürlerin birbirlerini yakından tanımaları ve ihtiyaç sahibi çocuklara katkıda bulunmaktır. Buradan elde edilen gelirin tamamı şua 7 bin euro olup, Fas (Maroc)’ta bulunan Tanger’li çocukların eğitimlerine harcanacaktır. Bu konuda çalışma yapan ‘Les Pétit Barons Asbl Başkanı Murielle Baronie selamlıyor ve kendisine bu yararlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gospel grubu sanatçıları ve korosuna da sunacakları güzel konser için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

‘Les Pétit Barons Asbl Başkanı Murielle Baronie “Öncelikle hepinizi selamlıyor bu güzel programı organize eden Saint Josse belediye başkan yardımcısı Sayın Dorah Ilunga’ya, emeği geçen tüm ekibe, sanatçılara ve siz davetlilere teşekkür ediyorum. Biz yıllardan Vakıf olarak Maroc/Tanger’de yüzlerce çocuğun eğitimi ve beslenmesine katkıda bulunduk. Sizlerin yardımlarıyla elde edilen gelirleri de yine muhtaç çocuklara harcayacağız. Bu yararlı katkılarınızdan dolayı Başkan Yardımcısı ve sizlere sonsuz teşekkürler” dedi.

Dünyada insanlığın ölmediği, insanların kardeşlik duygularıyla inanç, ırk farkı gözetmeksizin biraraya gelebildikleri ve muhtaç çocuklara yardım konusunda adeta yarışıldığının en güzel örneğini bu etkinlikle gördük.

Gospel grubu sanatçıları Pétis Didier Likeng, Anniem’in seslendirdiği birbirinden güzel insani duyguları, birlik ve dostluğu ifade eden, şarkılarına 100 kişilik koro eşlik etti. Sanatçıların söyledikleri şarkılara zaman zaman davetlilerde eşlik ederek el ele, gönül gönüle danslar ettiler.

Gospel Gurubu solistlerinden Pétis Didier Likeng, şarkıları arasında yaptığı birlik, dayanışma ve yardımda yarışma ile ilgili duygulu konuşmaları ayakta alkışlandı.

Likeng “Bugün burada salt bir konser ve eğlence yapmıyoruz. Burada inanan ve inanmayan her kesimden her inançtan insan var. Amaç Mağdur olanlara yardımcı olmak onları insan olarak yaşamalarına katkıda bulunmaktır. Tüm inanç ve kültürlerin tüm dinlerin nasihatte bulunduğu iyilik ve yardımlaşma kaynaşma duygusunda bir arada olabilmenin güzelliğini burada sergiliyorsunuz. Bu çok güzel bir birlik ve çok güzel bir mesaj. Bazı insanların ihmal ettiklerini burada manevi olarak birlikte düzeltmeye çalışıyoruz. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan değerli başkan yardımcısı Dorah Ilunga’ya, yarımı sahiplerine ulaştıracak olan ‘Les Pétit Barons Asbl Başkanı Murielle Baronie’ye koromuza saz ekibimize ve siz saygıdeğer davetlilere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sembolik olarak hazırlanan 7 bin euroluk çekin Ilunga tarafından ‘Les Pétit Barons Asbl Başkanı Murielle Baronie’ye takdimi, ve organizasyona emek veren Maroc dernek temsilcilerine, sahne alan sanatçı ve koro mensuplarına çiçeklerin takdimiyle konser sona erdi

.*************
Belçika Aydın Haber olarak, tüm inanç ve kültürleri yardımlaşma duygusunda bir araya getirerek, İnsanlık adına çok güzel mesajların ve kardeşlik duygularının ifade edildiği güzel bir organizasyona imza atan, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı sayın Dorah Ilunga’ya, ekibine çok teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.  www.belcikaaydinhaber.com