TURKUAZ VERTAALBUREAU (TERCÜME BÜROSU) AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğuna kayıtlı başarılı Yeminli Tercüman ve çevirmen Fatma Betül Gürbulak Zelestraat 25, Lokeren'de bulunan Turkuaz(Vertaalbureau) "˜Tercüme ve çevirmen' çalışma ofisinin açılışını verdiği bir resepsiyonla gerçekleştirdi.

~~Belçika Türk Toplumuna mensup ‘Belçika’ya  artı değer katan gençlerimiz, her geçen gün çeşitli sektörlerde açılışlar gerçekleştirmekteler.

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosluğuna kayıtlı başarılı Yeminli Tercüman ve çevirmen Fatma Betül Gürbulak Zelestraat  25, Lokeren’de bulunan Turkuaz (Vertaalbureau) ‘Tercüme ve çevirmen’ çalışma ofisinin açılışını verdiği bir resepsiyonla gerçekleştirdi.

Açılışa Hamme Meclis Üyesi Mustafa Tokgöz, Belediye Memuresi Bircan Tuncel  Sivil toplum kuruluş Temsşilcileri ve davetlinin katıldığı açılış resepsiyonunda davetliler, Tercüman ve Çevirmen Fatma Betül Gürbulak’a çiçek buketleri takdim ederek, kendisini tebrik ettiler.

Flamanca Türkçe-Türkçe Flamanca tercüme ve çevirmenlik hizmetleri yapan Gürbulak kendisi ve çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“Ben, Diyanet Görevlisi olarak Belçika’ya 1982 yılında gelen Erzurumlu bir babanın kızıyım. Bebek iken ailemle buraya gelmişim.

Ben burada İşletme üzerine okudum. Daha sonra tercümanlık üzere eğitimimi tamamlayarak yeminli tercümanlık ve çevirmenlik hakkı elde ettim. Ayrıca Yüksek okulda ‘İslam Öğretmenliği’ üzerine de eğitim aldım. Şuanda aynı zamanda ‘İslami konularda eğitim de vermekteyim. Tercümanlık hizmetlerimi 12 yıldan beri sürdürmekteyiz. Konsolosluk, Adliye, mahkeme gibi her alanda tercüme ve çevirmenlik yapabilmekteyim.

Burası, bölgemizde ofis anlamında tek yer diyebilirim. Bu büroyu açmamdaki amaç vatandaşlarımızla direkt kontak kurmaktır. Randevulu çalışmakla beraber, büromuzun açılış saatlerinde vatandaşlarımızla rahat bir ortamda yüzyüze görüşebilme imkanımız olacak. Tercüme ve çevirmenlik sorunu olan vatandaşlarımızın cep numarası ve diğer iletişim bilgilerimizden rahatlıkla bize ulaşabilirler.

Amacımız vatandaşımıza yardımcı olmak onların her türlü tercüme ve çevirmenliğinde yardımcı olmak ve onları doğru bir şekilde bilgilendirmek ve yönlendirmektir. Vatandaşlarımız haklarını en iyi bir şekilde elde edebilmeleri için muhakkak yeminli tercümanlarla işlerinin takibini yapmalılar. Aksi takdirde yeminli olmayan tercümelerin hukuksal sıkıntıları olabilir.

Açılışımıza teşrif eden tüm konuklarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ofisimizin toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Ayrıca, vatandaşlarımızın  Yeni Yılını kutluyorum. 2020 yılının tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Belçika Aydın Haber olarak, Turkuaz (Vertaalbureau) ‘Tercüme ve çevirmen’ ofisinin açılışını gerçekleştiren Sayın Fatma Betül Gürbulak’ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

İletişim bilgileri:

Gsm: 0484/21.48.01             Adres: Zelestraat 25, 9160 LOKEREN

www.turkuazvertaalbureau.com        info@turkuazvertaalbureau.com   Facebook Turkuaz Vertaalbureau