Partisinden İhraç edilen Başkan Emir Kır'a destek çığ gibi

PS'den Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı olan Emir Kır'ın Partisi Parti Sosyalist Disiplin Kurulunca ihracı bomba etkisi yaratarak, Belçika Türk toplumu başta olmak üzere Brüksel'de yaşayan diğer toplumları da derinden üzdü. başkan Kır'a destek çığ gibi. Her geçen gün destek artarak devam ediyor.

PS’den Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı olan Emir Kır’ın Partisi Parti Sosyalist Disiplin Kurulunca ihracı bomba etkisi yaratarak, Belçika Türk toplumu başta olmak üzere Brüksel’de yaşayan diğer toplumları da derinden üzdü. başkan Kır'a destek çığ gibi. Her geçen gün destek artarak devam ediyor.

Gerek Belçika, gerekse Belçika Türk Toplumunun birinci gündem maddesi olan İhracın yansıması, özellikle sosyal medyada büyük yankı buldu. Binlerce Emir Kır hayranı yaptıkları paylaşımlarla onbinlere ulaşarak, PS’nin kararını kınayıp, Emir Kır’a destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar.

Olayın bu kadar etki edeceğini beklemeyen PS yetkilileri ise, diğer Türk adayları yanına alarak, tabiri caiz ise özür anlamında görüntüler yaymaya başladılar.

Kır’a destek verenler bundan sonra PS’ye oy vermeyeceklerini paylaşımlarında dile getirmekteler.

Başkan kıra ise Belediye teşkilatı ve başkan yardımcılarından da büyük destek geldi. Belediye yönetimi Emir kır’ın (Bağımsız) Başkanlığında hizmete devam edeceklerini vurguladılar.

Saint Josse’de yaşayan Tüm Josseli’lerden de Başkan Kır’a büyük destek mesaj ve ziyaretleri var. Saint Josse’de yaşayan tüm inanç ve kültür önderleri Başkan Kır’ı ziyaret ederek destek oldukları mesajlarını vermekteler.

Bu ziyaretlerle moral bulan başkan Kır’ın moralinin hayli yüksek olduğu gördüğü destekten çok mutlu olduğu gözlendi.

Bilindiği gibi Aralık ayı başlarında, Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürlüğü’nün inisiyatifi ile Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret eden çeşitli partilere mensup 6 il belediye başkanından oluşan heyetin içinde yer alan 2 MHP’li belediye başkanı ile görüştüğü  gerekçesiyle üyesi olduğu Sosyalist Parti PS’den skandal bir kararla ihraç edilen Federal milletvekili ve Saint-Josse belediye başkanı Emir Kır’, güven tazelemek için olağanüstü toplantı çağrısıyla Pazartesi akşamı toplanan teşkilatından tam destek aldı.

Emir Kır’ın başkalığını yaptığı Saint-Josse belediye teşkilatının aldığı bu karar, aynı zamanda Sosyalist Parti disiplin kurulunun Emir Kır hakkında aldığı kararı net bir şekilde kabul etmediklerini göstermiş oldular.

Saint-Josse belediye teşkilatı Emir Kır için güven tazeledikten sonra toplu bir fotoğraf paylaşarak  başkan Emir Kır’a  sadakatlerini net bir şekilde ortaya koydular. 68 kurul üyesi Emir KIR’a  güvenoyu verirken, 1 kurul üyesi ret oyu kullandı.

Belçikalı Türkler tarafından nasıl bir duruş gösterecekleri merakla beklenen Sosyalist Parti Brüksel Bölge milletvekilleri Hasan Koyuncu, Şevket Temiz ve İbrahim Dönmez, Sosyalist Partili arkadaşlarıyla toplu bir fotoğraf paylaşarak partideki görev ve çalışmalara devam edecekleri mesajını verdiler.