BTSTK: "˜BELÇİKA TÜRK TOPLULMUNUN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI'

Son birkaç yıldır Belçika'lı Türk kökenli siyasetçiler üzerinde üyesi oldukları partiler tarafından haksız bir baskıya maruz kaldıklarını, seçim dönemleri veya sonrasında Türk karşıtı çevrelerin kışkırtmasıyla adaylıklarının çeşitli bahanelerle geri çekildiğini ve hatta partilerinden ihraç edilmelerini büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla gözlemliyoruz.

Son birkaç yıldır Belçika’lı Türk kökenli siyasetçiler üzerinde üyesi oldukları partiler tarafından haksız bir baskıya maruz kaldıklarını, seçim dönemleri veya sonrasında Türk karşıtı çevrelerin kışkırtmasıyla adaylıklarının çeşitli bahanelerle geri çekildiğini ve hatta partilerinden ihraç edilmelerini büyük bir hayal kırıklığı ve şaşkınlıkla gözlemliyoruz.

Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki, temsil ettikleri demokratik ve insani değerler için siyaset yapan ve herkes için hizmet üreten bu siyasetçilerin sadece Türk asıllı olmalarından dolayı sistematik bir hedef haline getirilmelerini, düşünce özgürlüğü, sosyal adalet ve demokratik ilkeler adına asla kabul edemeyiz.

Son olarak şunu kesinlikle ifade etmeliyiz ki Belçika Türk Toplumu olarak, hangi partiden ve siyasi görüşten olurlarsa olsunlar, bugüne kadar sadece Türk asıllı olmalarından dolayı gösterdikleri haklı hassasiyetleri bahane edilerek baskıya maruz kalan ve antidemokratik kurgularla haksız bir şekilde madur edilen bütün Türk kökenli siyasetçilerimiz ile dayanışma içinde olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Belçika Türk Sivil Toplum Koordinasyonu

*****************************************************************

COMMUNIQUE DE PRESSE 23/01/2020

“LA GRANDE DECEPTION DE LA COMMUNAUTE BELGO-TURQUE”

Depuis quelques années déjà, la communauté belgo-turque constate avec regret et stupéfaction que lors des périodes électorales ou pendant les législatures, des politiciens belges d'origine turque soient soumis à des pressions injustes de la part de leurs partis. Il arrive que leurs candidatures soient parfois retirées et ils se voient même contraints d’être exclus de leurs partis. Au nom du respect de la liberté d’expression, de la justice sociale et de tous les principes démocratiques que nous défendons, nous devons exprimer notre tristesse et notre grande déception face à de telles situations où des élus du peuple, deviennent une cible systématique en raison de leur origine turque.

Enfin, nous devons aussi affirmer que, quels que soient les partis dont les élus du peuple sont issus et quelque soient les opinions politiques qu’ils défendent, la communauté belgo-turque exprime sa solidarité à toutes ces femmes et hommes politiques qui ont subis et qui subissent encore injustement des pressions exclusivement en raison de leur origine turque.

Le Conseil de Coordination des Institutions Turques de Belgique