"˜SILADAN VATANA HİZMET' PLATFORMU YARDIM KAMPANYALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

Belçika Aalst'a hizmet veren "˜Sıladan Vatan Hizmet' Platformu yardım kampanyaları göz doldurmaya devam ediyor.

Belçika Aalst’a hizmet veren ‘Sıladan Vatan Hizmet’ Platformu yardım kampanyaları göz doldurmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere yönelik Kırtasiye, Giyim, Gıda, ve Battaniye yardımlarında bulunan ‘Sıladan vatana Hizmet’ Platformun Koordinatörü Rıza Özen çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Biz burada yaşayan gençler olarak oturup karar verdik. Ülkemizde dar gelirli vatandaşlara özelliklede eğitim alan çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz diye düşüncelerimizi paylaştık.

Aslında ülkemizdeki Karslı Tamer isimli bir arkadaşımızla birlikte çocuklar için ‘Bir oyuncak da sen ver’ diye bir kampanya başlatmıştık. Bir müddet topladığımız oyuncakları Kars’a gönderdik ve dağıttık. Daha sonra bu yardım kampanyalarını daha sistemli ve kalıcı kılmak için arkadaşlarımızla beyin fırtınası yaparak, fikirler oluşturduk.

Bu bağlamda Tercüman ve çevirmen Sayın Cennet Taşlıdere hanım başta olmak üzere, Semih Baykal Merve Nisa Baykal, Selil Taşlıdere,  arkadaşlarımızla birlikte harekete geçerek ‘Sıladan Vatana’ adlı bir Platform oluşturduk. Bu platform üzerinden önce dar gelirli öğrencilere çanta, kırtasiye ve nakdi olmak üzere bir dizi yardım çalışması yaptık. Topladığımız kırtasiye, elbise ve diğer yardımları periyodik olarak vatanımıza götürüp, okullarda bulunan ihtiyacı olan öğrencilere teslim ettik.

Öğrencilerin yüzlerindeki sevinç bizleri daha da kamçılayarak, bu tür yardımları daha sık yapmamız gerektiğini düşünerek, tekrar yeni kampanyalarla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizlere güvenerek, her konuda yardımcı olan değerli katkı sunan vatandaşlarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz.

Yardımların dağıtılmasında Çeltik Belediye Başkanımız Sayın Ali Meşe başta olmak üzere mahalle muhtarları okul idarecileri yardımcı oldular. Yardım yapacağımız Piribeyli, Onan, Küçük Hasan gibi beldelere kadar zabıtalar bize eşlik etti. Gerek başkanımıza gerekse emeği geçen tüm görevlilere ekibimiz olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz. İstanbul’daki İşadamı Vedat Karayel montların indirimli alınmasında yardımcı oldu. Bize çok destek verdi kendisine teşekkür ediyoruz.

Eskişehir’de 3 okula yardım ettik. Ayrıca orada 7 çocuklu bir mağdur aileye iki aylık gıda yardımında bulunduk. Adana’da sel felaketinde mağdur olan ailelere Adana’daki arkadaşımız  Erkan Cantürk  ve  Adana Karacaoğlan mahallesindeki Muhtarın yardımıyla 200 battaniyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Battaniyeleri sosyal medya ortamında oluşturduğumuz yardım kampanyasıyla elde ettik.

Rıza Özen son olarak kendisini şu cümlelerle tanıttı: “Ben Aslen Konyalıyım  5 yaşında ailemle birlikte çocukken Belçika’ya gelmişim. 29 yaşındayım.  Lise eğitimimi burada tamamladım. Hem Bayan Kuaförlüğü üzerine hem de Turizm sektöründe çalışmaktayım. İki buçuk yıl Pegasus Hava Yollarında kabin şefliği yaptım. Şu anda Kuaför salonumda işime devam ediyor ‘Sıladan Vatana  Platformu’na da katkıda bulunuyorum” dedi.

Platform üyelerinden Semih Baykal ise : “Geçmişte Vatanımıza ki  ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak için çeşitli çalışmalarda bulunmuştuk. Arkadaşlarımızın bu çalışmalarını da beğendiğim için, katkı sunmak amacıyla,  bu çalışmaya katıldım. İnsanlara yardım etmeyi seviyorum ve Rıza Özen ve Cennet  Taşlıdere arkadaşlarımla hayırlı işler yapmaktayız. Merve kardeşimi de gruba dahil ederek, çalışmalara başladık.

Yapılan genelde doğu il ve bölgeleridir. Biz birazda kendi İç Anadolu’muzda bulunan ihtiyaç sahiplerine yönelik de çalışalım teklifim kabul edildi ve biz şimdilik bu bölgelerimize yönelik çalışıyoruz. Biz bu yardımlarımızla güven kazanıyoruz. Vatandaşlarımızda bizlere güveniyor. Aracı kullanmadan direkt kendimiz yardımları direk ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

Semih Baykal kendisi ile ilgili şu ifadelerde bulundu: “Ben aslen Konya Piribeyli doğumluyum. Küçük yaşta ailemle gelmişim. Burada Yüksek Eğitimimi ‘Finans, Sigorta’ üzerine tamamladım. Bir ara ‘Anatolia Türk Öğrenci Derneği’ni kurduk, ben orada Başkanlıkta yaptım. Gent’te bir yardım amaçlı dernek açtık orada da dört yıl Başkan Yardımcılığı yaptım. Şuanda da ‘Sıladan Vatana Platforum’unda görev yapıyorum” dedi.

Cennet Taşlıdere, “Ben bu platforum’un yardım kampanyasında genellikle finans bölümüyle ilgileniyorum. gerek kişisel gerek kurumsal ilişkilerimde yardım edilmesi yönünde öncü olmakta sosyal medya hesaplarımızdan duyurular yaparak vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirip yardım etmelerini sağlamaktayım. Tabi bu çalışmalarımıza zaman zaman diğer arkadaşlarımızda yardımcı olmakta enformasyon sağlamakta. Ben gençlere ablalık yapmaktayım.

Şu ana kadar 386 çocuk giydirdik. Çocukların  giyimlerini teker teker kontrol ettim. İstanbul’a giderek, giyim için görüşmelerde bulundum. Kırtasiyeleri buradan hazırlayıp gönderdik. Vatandaşlarımız sağolsun çok yardımlarda bulundular. Şimdi burada da yeni projelerimiz olacak. Özellikle burada mülteci konumundaki ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına da hem giyecek hem kırtasiye yardımlarında bulunacağız. Yetimhanelere yardım edeceğiz.

İleriki tarihlerde Yardım gecesi düzenlemeyi düşünüyoruz. Aileleri bilgilendirmek istiyoruz.

Başkonsolosluğumuzdan bir teklif geldi. Zaten ben oranın yeminli tercümanıyım. Biz Başkonsolosluk oturma bölümünün bir kısmını çocuk dinlenme ve oyun bölümü yapacağız. Malzemeleri alıp orayı dizayn edeceğiz. O bölümde Atatürk ile ilgili yarışmalar düzenleyerek, çocuklara çeşitli hediyeler vereceğiz. Çocuklara merak uyandırmak açısından çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.

Platformun gençlerinden olan Merve Nisa Baykal.

“Ben 22 yaşındayım Aalst’ta doğdum. Okuyorum ben de genç olarak bu yardım kampanyalarına destek vermek için gönüllü destek katılım sağlıyorum. Genç arkadaşlarımla sosyal medya üzerinden bilgilendirme ve tanıtım için yardımcı oluyorum. Yardım etmeyi çok seviyorum.

Selil Taşlıdere ise Platform üyelerinin en genci kendisi ‘Sıladan Vatana Platformu’ yardım kampanyası’ logosu çalışmasında fikir oluşturdu. O’nun fikirleri,  daha sonra resmi logoya dönüştü. Şuan ki logo tasarımı ona aittir.