~~BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞUNUN HİMAYESİNDE DÜZENLENEN "˜DİASPORA OKUYOR' DEVAM EDİYOR

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu resmi ve asli hizmetleri yanında entegrasyona yönelik kültürel, sosyal etkinliklere "˜Başkonsolosluk sizin eviniz' sloganıyla ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

T.C. Brüksel Başkonsolosluğu resmi ve asli hizmetleri yanında entegrasyona yönelik kültürel, sosyal etkinliklere ‘Başkonsolosluk sizin eviniz’ sloganıyla ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Genelde Üniversiteli gençlerin katıldığı ve Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun himayesinde gerçekleştirilen en son etkinlik, ‘Diaspora1964 Derneği’nin düzenlediği  "Diaspora okuyor" etkinliğinin beşincisi  olan "Alemdağ’da Var Bir Yılan" kitabı okundu ve kitap hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Moderatörlüğü Şehida Pala ve Özge Gönenç’ün yaptığı ‘Diaspora Okuyor’a ilgi her geöen gün artmakta. Gençler bu tür çalışmalar ve etkinliklerin çok yararlı olduklarını belirterek her etkinliğe mümkün olduğu kadar katılmayı arzu ettiklerini belirttiler.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU “AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN TÜRKÇE OKUMASINI SAĞLAMAKTIR”

Konuyla ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Başkonsolos Karaoğlu, “ Hemen hemen her anlamda çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla her hafta bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktayız. Amacımız çocuklarımız ve gençlerimize hem kendi kültürel değerlerini, hem de bulundukları bu güzel ülkeye en iyi bir şekilde uyumlarını sağlıyoruz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi aileleriyle bir araya getirerek, toplumsal kaynaşmayı sağlayarak, vatandaşlarımızın bu etkinliklerle beraber tanışma ve kaynaşmalarını sağlıyoruz. Biz etkinliklerimizi Ana dilimiz Türkçe’nin yanında güzel ülke Belçika’nın dilleri olan Fransızca ve Flamanca’da  yapmaktayız.

Özellikle üniversiteli gençlerimizi de sık sık çeşitli etkinliklerle bir araya getiriyoruz. Bu bağlamda Diaspora1964 Derneği’nin 6 haftadan beri aksatmadan sürdürdüğü ‘Diaspora Okuyor’ etkinliği çok faydalı olmakta. Gençlerimiz hem kitap okuyorlar, hem de okudukları kitap hakkında düşüncelerini paylaşarak beyin fırtınası yapmaktalar.

Amacımız Türkçe konuşmak ve diğer Türk vatandaşlarımızla kaynaşmak ve hoş bir sohbet geçirmektir. 12:30 14:30 arası bu etkinliğimiz devam etmekte. Bu vesileyle duyamayan gençlerimize de duyurmuş olalım bu etkinliğimize muhakkak katılsınlar. Kapımız her zaman kendilerine açıktır.

Toplantı düzenimiz de moderatör olan arkadaş kitabı ve yazarını tanıtıyor. Daha sonra, kitap ve yazarı hakkında sorular cevaplandırılıyor . Bir arkadaş Genel sekreter oluyor konuşulan ve tartışılanları not tutuyor. Tüm bu etkinliklerden yıl sonunda bir küçük kitapçık çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca küçük kısa bir filim ve fotoğraf albümü yapmayı planlıyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com