~~KOVID-19 : Kültürel alanda yeni bir eylem planı hazırladı ve bunun için 500. 000 euro bir bütçe ayırdı.

KOVİD 19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlerin topluma, özellikle de kültürel sektöre olumsuz etkisinin bilincinde olan Belediye Yönetimi, sanatı ve kültürü destekleme kararı almıştır.

KOVİD 19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirlerin topluma, özellikle de kültürel sektöre olumsuz etkisinin bilincinde olan Belediye Yönetimi, sanatı ve kültürü destekleme kararı almıştır.

Aslında belediye meclis üyeleri bugün özellikle kültür sektörünü desteklemek için her bir belediye yatırım projesinin (yenileme veya inşaat) yüzde birini tahsis etmeyi sağlayan bir eylem planı kabul etmeye karar verdiler. Belediye ayrıca, sağlık krizinden dolayı gerçekleştirilemeyen kültürel projelere tahsis edilen bütçelerin korunmasını ve Saint-Josse Yardım kurumu aracığıyla alınan, sadece kültürel projelerle ilgilenen iki memurun kontratlarının devam etmesini onaylamıştır.

Başkan Emir Kır “Esnafları, sosyal evlerdeki kiracıları, ekonomik güçlük çekenleri, okulları destekledikten ve herkese bir maske verdikten sonra, krizden derin bir şekilde etkilenen kültürel sektöre de bir yardım sinyali göndermek istedik. Temel zorlukların diğer güç seviyelerinde olduğunu biliyoruz, ancak belediye düzeyinde katkılarımızı sağlamak ve çözümün bir parçası olmak istedik. Belediyenin yatırım projeleri ortalama 10 milyon Euro'dur.  Bu miktarın belirli bir yüzdesini tahsis ederek ve bu eylem planını kabul ederek, yasama yılının geri kalanı için Kültür'e yaklaşık 500.000 euro bir bütçe ayırıyoruz.  Böylelikle, kültürü öncelik haline getiren Belediyenin ilan ettiği genel politikalarında verilen taahhüdü teyit ve pekiştiriyoruz” dedi.

Kültürden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Loubna JABAKH, "Kültür sektörü zor zamanlardan geçiyor ve fonlar özellikle üçgen cephelerde veya duvarlarda freskler, sanat eserlerinin satın alınması vb. gibi yerel sanatsal veya kültürel projelere ayrılacak.  Ayrıca, sağlık kurallarına uyularak ve ortaklarlarımızla istişare ederek kültürel etkinliklerin gelecekte yeniden başlamasını desteklemeye kararlıyız” diye belirtti.

Sosyal Dayanışma ve Flaman işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Lydia DESLOOVER,  " Saint-Josse Belediyesi her zaman kültürel heyecanlar yaşatmıştır. Bi bu tür inisiyatiflerin sosyal dayanışmaya doslukları ve uyumu pekiştirir, kamu alanları kültürle kaynaştırır.  Tüm bunlar Saint-Josse da yaşayan ve ziyaret edenleri belediyenin çekiciliğini artıracaktır” dedi.