BEL-DOST'TAN BAŞKONSOLOS DİLŞAD KIRBAŞLI KARAOĞLU'NA VEDA ZİYARETİ

Başkonsolos Karaoğlu'nun en son ziyaretçileri "˜Belçika Türk Toplumu'nun saygın kuruluşlarından olan ve Başkonsolosun da katkılarıyla kurulan, kısa adı BEL-DOST olan "˜Belçika Türk Kökenli Kıdemli Vatandaşlar Dostluk Grubu' Kurucularıydı.

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu 3,5 yıllık hizmetinin son bulması ve yakın bir zamanda merkeze dönmesi nedeniyle, Başkonsolos Karaoğlu’na veda ziyaretleri hızlandı.

Başarılı hizmetleriyle gerek, Belçika’lı makamlar, gerekse ‘Belçika Türk Toplumu’nun sevgi ve güvenini kazanan Karaoğlu’nun, görev süresinin sona ermesi ve  yakın bir zamanda Brüksel’den ayrılması ‘Belçika Türk Toplumunda üzüntüyle karşılandı.

Başkonsolos Karaoğlu’nun en son ziyaretçileri ‘Belçika Türk Toplumu’nun saygın kuruluşlarından olan ve Başkonsolosun da katkılarıyla kurulan, kısa adı BEL-DOST olan ‘Belçika Türk Kökenli Kıdemli Vatandaşlar Dostluk Grubu’ Kurucularıydı.

BEL-DOST kurucularından Yaşar Tümbaş, Eser Baysal, İsmail Erdoğdu ve Mehmet Aydoğdu’nun nezaket veda ziyaretinde duygulu anlar yaşandı.

Heyet adına bir konuşma yapan Yaşar Tümbaş, “Sayın Başkonsolosum öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için size çok teşekkür ediyoruz. Bizim BEL-DOST’ grubumumuzun oluşmasında başından beri çok büyük manevi katkı ve destekleriniz oldu.

Sizlerle büyük bir sevgi ve uyum içerisinde bir çok etkinlik yaptık. Kalbinizi ve Başkonsolosluk kapılarını bizler için sonuna kadar açtınız. Kendi evimiz olan Başkonsolosluk toplantı salonunda desteklerinizle çok güzel etkinliklere birlikte imza attık. Gerek şahsım, gerekse BEL-DOST kurucu arkadaşlarımız adına size çok teşekkür ediyoruz. Sizleri tanımaktan çok mutlu olduk. Geçmiş olan 3,5 yıllık süreçte Belçika Türk Toplumunun herkesimiyle kucaklaşarak, çalışmalarınızla halkımızın gönlünde çok güzel iz ve his bıraktınız.

Sizlerle birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Aynı duyarlılk ile yeni Başkonsolosumuzlada çalışmalarımızı sürdürmeyi arzu ediyoruz. Bel-Dost Yürütme Kurulu atanacak. Yeni Başkonsolosun da bu projeye gerekli destek ve önemi göstermesini temenni ediyoruz.

Görev süresinizin dolması ve ayrılacak olmanızda elbette üzülüyoruz. Ancak Devlette süreklilik esastır. İlerleyebilmeniz için bir üst görevler sizi bekliyor. Size yeni yaşamınız ve görevinizde üstün başarılar diliyoruz. İleriki yıllarda sizi tekrar Brüksel’de daha üst görevle görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Eser Baysal, İsmail Erdoğdu ve Mehmet Aydoğdu’da yaptıkları konuşmalarında Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nu ‘farklı bir konsept ile Belçika Türk toplumuna  Yaptığı üstün ve başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik edip, kendisi ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattılar.

Samimi konuşmalar ve taltifler karşısında gözleri dolan Başkonsolos Karaoğlu ise,

“Ben sizleri her zaman ağırlamaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim. Kuruluşunuzun ilk başından beri sizlerle birlikte çalışmanın gururunu yaşadım. Sizler toplumumuzun, büyüklerimizin temsilcileri olarak, hep gönlümüzde oldunuz ve olmayada devam edeceksiniz.

Sizler, herbiriniz tecrübeli, duyarlı farklı bir kişiliklersiniz. Her birinizin farklı alanlarda edindiği tecrübelerin yapacağınız çalışmalara hem renk, hem de sinerji katacağına inanıyorum. Sizleri birarada görmekten son derece mutlu oluyoruz.

Biz, siz değerli büyüklerimize hizmetten ancak gurur duyuyoruz. Sizler bizlerin ve toplumumuzun tecrübeli ve saygın şahsiyetlerisiniz. Sizlerin oluşumuna, sorunlarına ve etkinliklerine bir nebze de olsa katkı sunabildiysek ne mutlu bizlere.

Biz zaten vazifemizi yaptık ve yapmayada devam edeceğiz. Gelecek olan Halefim Sayın Başkonsolosumla da aynı duygu ve kararlılıkla sizlere devletimizin yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Kurucu üyeler adına Yaşar Tümbaş üzerinde Grand Place resmi bulunan bir dokuma halı ve Eser Baysal’da kitaplar hediye ederek, elindeki kitapları nasıl değerlendireceğini anlattı.

Birlikte verilen samimi hatıra görüntü ve duygulu anlar ile veda ziyareti sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com