Web-Panel Duyurusu "Ayrımcılıklar Yasallaşıyor mu?: Fransa Nereye Gidiyor?

Fransa son yıllarda insan hakları ihlalleri, polis şiddetti ve İslamofobik söylemlerle sıklıkla gündeme gelmektedir. Macron Hükümeti "İslamcı ayrılıkçılık' ile mücadele ve laik değerlerin savunulması için bir dizi yasa çıkaracağını duyurmuştur.

Fransa son yıllarda insan hakları ihlalleri, polis şiddetti ve İslamofobik söylemlerle sıklıkla gündeme gelmektedir. Macron Hükümeti  “İslamcı ayrılıkçılık' ile mücadele ve laik değerlerin savunulması için bir dizi yasa çıkaracağını duyurmuştur.

Bu çerçevede hükümet, İslamofobi’yle Mücadele Kollektifi (CCIF) ve BarakaCity gibi insani yardım toplayan bazı sivil toplum kuruluşlarını kapatma yoluna gitmiştir. Fransa’da 2020 yılının son aylarında çıkartılan tartışmalı yasalar, “Ayrımcılıklar yasalaşıyor mu? ve “Fransa nereye gidiyor” sorularını akla getirmektedir. Azınlıklar ve Müslümanlara yönelik baskı ve ayrımcılığın Fransa ile sınırlı mı kalacağı veya diğer Avrupa ülkeleri için de bir örnek teşkil edip etmeyeceği cevaplandırılması gereken bir başka soru olarak karşımıza çıkmaktadır.

SETA Brüksel ofisinin 6 Ocak’ta düzenleyeceği Web-Panel’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci Belkıs Kılıçkaya ve Hukukçu Mehmet Osman Gülyeşil Fransa’daki son gelişmeleri siyasi, sosyal ve hukuki yönleriyle Zeliha Eliaçık moderatörlüğünde tartışacaklardır.

Tarih: 06 Ocak 2021, Çarşamba

Saat: 19.00 (Brüksel), 21.00 (iST)

Moderatör: Zeliha Eliaçık, SETA Brüksel ASBL

Konuşmacılar:

-                  Saadet Oruç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı

-                  Belkıs Kılıçkaya, Gazeteci

-                  Mehmet Osman Gülyeşil, Hukukçu/ Humboldt Universität Berlin

Saygılarımızla,

A.S.B.L. SETA Brussels
Institut pour les Recherches Politiques, Economiques et Sociétales