BELÇİKA'DA YAŞAYAN ARNAVUT KÖKENLİ AKTÖR VİLDAN MAKSUTİ 'ELİF ANA' FİLMİNDE ROL ALACAK

Kahramanmaraş'ta yaşayan ve iyilikleriyle nam salan Elif Ana'nın yaşamı filim oluyor. Bu filimde rol alacak olan ve Belçika'da yaşayan Arnavut kökenli Aktör Vildan Maksuti dergi merkezimizi ziyaret ederek, filim ve çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'ya, bilgiler verdi. Türkiye'de çekimleri yapılacak olan 'Elif Ana' filimin de rol alacağını belirterek yakında başlayacak olan çekimler için Türkiye'ye gideceğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta yaşayan ve iyilikleriyle nam salan Elif Ana'nın yaşamı filim oluyor. Bu filimde rol alacak olan ve Belçika'da yaşayan Arnavut kökenli Aktör Vildan Maksuti dergi merkezimizi ziyaret ederek, filim ve çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'ya, bilgiler verdi. Türkiye'de çekimleri yapılacak olan 'Elif Ana' filimin de rol alacağını belirterek yakında başlayacak olan çekimler için Türkiye'ye gideceğini belirtti.

~'Elif Ana' olarak tanınıyor! Kahramanmaraşlı ermiş kadının hayatı film oluyor

Kahramanmaraş'ta yaptığı yardımlara tanınan Elif Ana'nın hayat hikayesi film oluyor. Filmin oyuncuları, Kahramanmaraş'ta 25 Kasım'da sete çıkmadan hemen önce basın toplantısında bir araya geldi.1908 yılında Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde dünyaya gelen ve insanlara yardımseverliğiyle nam salan Elif Ana'nın hayat hikâyesi beyaz perdeye uyarlanıyor.

Yönetmenliğini Semir Aslanyürek ile Kazım Öz'ün yapacağı ve Live İs A Movie Film imzasıyla hayata geçecek olan 'Elif Ana' filminin çekimleri 5 Kasım'da Elif Ana'nın yaşadığı yer olan Pulyan köyünde başlayacak. Birbirinden ünlü oyuncuların yer alacağı filmin yapımcıları ise Ökkeş Sevimli ile Kazım Çarman.

"BENİ KORKUTACAK KADAR GÜZEL BİR İNSAN"

"Elif Ana" filminin tanıtım toplantısı CVK Park Bosphorus Hotel'de yapıldı. Toplantıya yönetmen ve oyuncular katıldı. Elif Ana'nın 50 yaşından sonraki halini canlandıracak olan Aliye Uzunatağan, "Beni korkutacak kadar güzel bir insan" dedi.

İLYAS SALMAN KÖTÜ KARAKTERİ OYNAYACAK

İlyas Salman, filmde canlandıracağı kötü karakter nedeniyle seyircilere seslenerek "Lütfen benden nefret etmeyin" dedi. Sermiyan Midyat, iyiliği öneren bir filmin içinde olduğunu belirtti. Filmin yönetmen koltuğunda Semir Aslanyürek ve Kazım Öz oturacak. Çekimleri Kahramanmaraş'ta gerçekleşecek filmin yapımcılığını Life is a Movie Film üstleniyor.

BASINDA ELİF ANA

~Elif Ana’nın hayatı film oluyor! Kahramanmaraş'ta yardımseverliği ile bilinen ve ermiş kabul edilen Elif Ana'nın hayatı film oluyor. Filmle ilgili bilgiler veren Elif Ana filminin Cast Direktörü Fatih Zaman, “Filmi izledikten sonra dünyanın her yerinden Kahramanmaraş’a turist akını olacak” dedi.

1908 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde dünyaya gelen ve insanlara yardımseverliğiyle nam salan Elif Ana'nın hayat hikâyesi beyaz perdeye uyarlanıyor. Yönetmenliğini Semir Aslanyürek ile Kazım Öz’ün yapacağı ve Live İs A Movie Film imzasıyla hayata geçecek olan ‘Elif Ana’ filminin çekimleri 5 Kasım’da Elif Ana’nın yaşadığı yer olan Pulyan köyünde başlayacak. Birbirinden ünlü oyuncuların yer alacağı filmin yapımcıları ise Ökkeş Sevimli ile Kazım Çarman. Gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Mahmut Beyaz ile görüşen filmin Cast Direktörü Fatih Zaman, Elif Ana’yı tüm dünyaya anlatmak istediklerinin altını çizdi.

“OYUNCU TEMİNİNİ YAPIYORUM”

Zaman, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “1999 yılında tiyatroya başladım ve tiyatronun devamı olan dizi, film projelerinde yer aldım. Daha sonra memleketim Trabzon’da cast ajansı açtım. Karadeniz bölgesinde çekilen Sen Anlat Karadeniz, Kuzey Yıldızı, Şehit Eren Bülbül gibi filmlerin castlığını yaptım. Yani oyuncu temin ettim. Bunun yanında birçok dizi, film ve belgesellerin oyuncu teminini yapıyorum.

~Uzun yıllardır projenin üzerinde çalışan, Hüseyin Usta, Ökkeş Sevimli ve ünlü oyuncu Kazım Çarman İsviçre'de kurdukları Life is a Movie Film Prodüksiyon A.Ş tarafından film için start verildiğini ve filmin Elif Ana'nın doğup büyüdüğü topraklarda Maraş'ta çekileceğini açıkladılar

Senaryosunu usta oyuncu Semra Dinçer'in kaleme alacağı filmin müziklerini de uluslararası film festivallerinde ülkemizi gururla temsil eden ve ödülle dönen İrsel Çivit üstlenecek. Ayrıca projeye Kosova'dan katılan Kosovalı yapımcı Selim Qerka ve Kosova'nın ünlü tv yıldızı Arbnora Ademaj da projede yer alacağını ve böylesine etkileyici bir hayat hikayesinin sinemaya uyarlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

“ELİF ANAYI TÜM DÜNYAYA ANLATMAK İSTİYORUZ”

Kahramanmaraş halkıyla sohbet ediyorum ama görüştüğüm kişilerin yüzde 80’ni Elif Anayı bilmiyor. Elif Ana diye birini tanımıyor. Bana ‘o kim’ diyorlar. Bende onlara Elif Ana Nene Hatun gibi birisi. Çok değerli birisi diyorum. Biz Elif Anayı insanlara anlatmak istiyoruz. Elif Ana Pulyan köyünde yaşayan ve türbesi de orada olan bir kişi. Biz Elif Anayı filmlere taşıyacağız. Hikâyemiz gerçekten çok güzel. Bu hikâyemizi inşallah tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Bu proje için 1,5, 2 yıldır uğraşıyoruz. Daha önce çekmeyi planladık ama araya malum pandemi girmişti. Ayrıca senaryo çok defa revizyona uğradı. Projede hep en iyisini yapmak istedik. Şu an gelinen noktada senaryoyu okuduğumda bir sonraki bölümde ne olacağını merak ediyorum.

KAHRAMANMARAŞ HALKININ FİLME DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Elif Ana'nın hayatını senaryoda ilmek ilmek işledik. Filmi izledikten sonra dünyanın her yerinden Kahramanmaraş’a turist akını olacaktır. Film dönem filmi olacak. Dönem filmi bizim en zorlandığımız film türü. Elif Ana filmi için çok ünlü oyuncu kadrosu olacak. Filmin çekimlerine 5 Kasım’da başlayacağız. Filmi Pazarcık’ta Pulyan köyünde çekeceğiz. 2 aylık bir süre içerisinde filmin çekimlerini tamamlamayı düşünüyoruz. Kahramanmaraş halkının bu projeye destek vermesini istiyoruz. 7’den 70’e herkesin bu filmde oynamasını istiyoruz.

ELİF ANA KİMDİR?

Sağlığında insanların yardımına koşmasıyla tanınan ve ermiş olduğuna inanılan Elif Ana'nın asıl adı Elif Sungur'dur. 1991 yılında vefat edene kadar Akdemir köyünde yaşamıştır. Yaşadığı köyde bulunan türbesi, her yıl yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

Haber: Emre Akkış

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>https://www.marasmanset.com/guncel/elif-ananin-hayati-film-oluyor-2-h42948.html

Kahramanmaraş Manşet Gazetesi