~~"˜SULTAN DER MAANDEN' ETKİNLİĞİ BEĞENİYLE İZLENİYOR

Belçika'nın üst sivil kuruluşlarından olan BİNDUS Federasyonu'nun Anvers EXPO'da düzenlediği "˜Sultan de Maanden' Ramazan etkinliği' ikinci gününde de büyük ilgi vardı. Anvers ve diğer bölgelerden gelen binlerce insan adeta Anvers Expo'ya aktı.

Belçika’nın üst sivil kuruluşlarından olan BİNDUS Federasyonu’nun Anvers EXPO’da düzenlediği ‘Sultan de Maanden’ Ramazan etkinliği’ ikinci gününde de büyük ilgi vardı. Anvers ve diğer bölgelerden gelen binlerce insan adeta Anvers Expo’ya aktı.

Bindus Başkanı Hikmet Çakır’ın ev sahipliğinde, gerçekleştirilen ve yarın son bulacak olan programa, Moritanya Büyükelçisi,  Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Milli Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Neslihan Karataş Durmuş, Doktor Sevilay Altıntaş, Heusten Zolder Belediyer Başkan Yardımcısı Yasin Gül, Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Yaşam ve Nefes Koçu Yurdagül Cengiz, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Nedim Koçaslan, Belçika resmi kurum temsilcileri, siyasetçileri, sponsor temsilcileri ve kalabalık davetli katıldı.

İkinci günde de Mevlevi gösterileri, İlahi gurupları ve Beringen Müzik Kulüb Saz grubu, büyük alkışlar alırken, yüzlerce çocuk da oluşturulan stantlarda gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Her ulustan mensup insanların büyük katılım sağlandığı gecede, insanlar bir taraftan alışverişlerini yaparken, diğer taraftan da çeşitli uluslara ait kültürel etkinliklerle tarihe adeta yolculuk yaptılar.

Yine binlerce insan aynı anda iftar açıp, birbirleriyle sohbet ettiler. İnançların ve kültürlerin bir arada bulunması gerçekten görülmeye değerdi. Böylesi muhteşem organizasyonda herhangi bir asayiş sorununun yaşanmaması da etkinliğin en güzel yanlarındandı.

Başkan Hikmet Çakır organizasyona katkıda bulunan ve katılan sponsorları birer teşekkür plaketiyle onurlandırdı.

Onbinlerce insanı büyük bir fedekarlıkla ile bir araya getiren Bindus Başkanı Hikmet Çakır ve ekibini tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydınhaber.