~BELÇİKA'NIN KİBELELERİ BOZAR'DA

Binfikir Tiyatrosu, "Belçika'nın Kibeleleri" adlı tiyatral performansla 30 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Güzel Sanatlar Sarayı (BOZAR) "Next Generation, Please! Festivali"nde.

Binfikir Tiyatrosu, “Belçika’nın Kibeleleri” adlı tiyatral performansla 30 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Güzel Sanatlar Sarayı (BOZAR) “Next Generation, Please! Festivali”nde.

Binfikir Tiyatrosu’nun 15-26 yaş grubu kız oyuncularının Serpil Aygün yönetiminde sunacağı danslı müzikli tiyatral performansta, Türk kökenli genç Belçikalı kızların,  Türk ve Belçikalı toplulukların çifte beklentileri ortamında kadın kimliklerini arayış yolculuğu sanatla sahneye taşınıyor. Binfikir Tiyatrosu, Türk asıllı sekiz Belçikalı genç kızı,  Erdinç Utku (Yazar ve yönetmen), Seppe Baeyens (Koreograf), Saoudi Ly (Ressam) üç sanatçıyla buluşturarak arayışlarını dans, resim ve tiyatroyla tiyatral bir performans haline getirmesini sağladı.

Meyrem Almacı, Güler Turan, Birsen Taşpınar, Ülkü Dursun ve Beyhan Özhan gibi farklı alanlardaki başarılı Türk kadınlarıyla bir araya gelerek onların deneyimlerini ve bireysel yolculuklarını dinleyen genç kızlar, kendi arayışlarını sanatla ifade ettiler.

Bu arayışta Anadolu ana tanrıçası Kybele, genç kızların yanında oldu ve onlara yol gösterdi.

Belçika’nın Kibeleleri, 1 Mayıs Pazar günü üç ayrı zaman diliminde üç farklı dilde sahnelenecek.

14.00: Türkçe

16.00: Flamanca

18.00: Fransızca

Girişin ücretsiz olduğu Rue Ravenstein Straat  23 1000 Brüksel adresindeki prestijli BOZAR’da sahnelenecek olan gösteriler için önceden yer ayrılması gerekiyor.

Rezervasyon ve bilgi :

+3225078200

tickets@bozar.be

BİNFİKİR GSM : 0484 528 902

Binfikir Tiyatrosu’ndan yapılan çağrıda “Binfikir mahallenin genç kızlarının gözlerindeki ışıltıyı sahne ışıklarıyla buluşturuyor ve  Brüksel’in prestijli BOZAR sahnelerine taşıyor. Siz de onları salonu doldurarak destekleyin” denildi.

Flamanca : https://www.bozar.be/nl/kalender/belgische-kybeles-theater-en-dansvoorstelling-door-binfikir

Fransızca: https://www.bozar.be/fr/calendrier/kybeles-belge-performance-de-theatre-et-de-danse-par-binfikir

İngilizce: https://www.bozar.be/en/calendar/belgian-cybeles-theater-en-dance-performance-binfikir

BİNFİKİR İLE 7’DEN 77’YE

Çocukların ve gençlerin gözlerindeki ışıltıyı sahne ışıklarıyla buluşturan Binfikir Tiyatrosu, 2008 yılında Türk toplumunun Belçika´daki sosyal ve sanatsal hayatına kendi kimliğiyle katılımını sağlamak için “Herkes için Sanat” parolasıyla tiyatro çalışmalarını başlattı. Çalışmalarda “sanatın sokağa sokağın sanata taşınması” hedefleniyor.  Belçikalı Türkleri tiyatroyu sevdirerek hem tiyatro sahnelerine hem de tiyatro salonlarına çekmek amaçlanıyor. “6-12 yaş grubundan oluşan Binfikir Çocuk Tiyatrosu “çocukların çocuklar için oyun sahnelediği” farklı bir tiyatro. Ergenler ve yetişkinler  “Binfikir Tiyatrosu” adı altında genellikle toplumsal konularda farklı kabareler sergiliyor. “Asık suratlıların alınmadığı” “Komedi Pazarı” etkinliklerimizde ise doğaçlama yapılıyor, seyircinin sahneye çıkması teşvik ediliyor. 15-26 yaş grubu genç kızlardan oluşan Binfikir Next Generation Grubu ise Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı BOZAR’ın  30 Nisan 3 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 7. Next Generation Please Festivali’nde Serpil Aygün’ün yönettiği “Belçika’nın Kibeleleri” adında danslı bir tiyatral performans sunacak.

Binfikir Tiyatrosu’nun 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Brüksel’de sahnelenen ve yoğun ilgi gösterilen “Sanal Alem Bir Alem!” oyunu ise 29 Mayıs’ta Genk’te tekrar seyirciyle buluşacak.