KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

TÜM OKURLARIMIZIN VE İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDER, İBADETLERİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİZ.

TÜM OKURLARIMIZIN VE İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDER, İBADETLERİN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİZ.

~Kurban Bayramı’nın tarihçesini biliyor muydunuz?

Biraz araştırmak gerçeği paylaşmak belki de eski günleri hatırlatmak istedim sizlere..
Bayramlar dargınların barıştığı akrabaların bir araya geldiği dini vecibelerin yaşandığı önemli günlerdir. Küçükler büyüdü bayramlar değişti. Büyüklerin ziyaret edildiği bayramlıkların alındığı o güzel dönemde küçük olmanın başka bir tadı vardı. Zaman aktıkça her yeni dönemde bayramların yaşanma şeklini değiştirdi. Peki biz bayramlarımızın tarihçesini biliyor muyuz? Biraz araştırmak gerçeği paylaşmak belki de eski günleri hatırlatmak istedim. Nerde o eski bayramlar diyorsunuz. O eski bayramları arayan sizler neredesiniz sizde eskiyi hatırlatmak için o dönemin kültürünü ve güzelliklerini yaşatabilirsiniz.

İslam dininde Kurban Bayramı’nın tarihçesi Hz. İbrahim Peygamber ile başlar İbrahim Peygamber, oğlu İsmail’i Allah’u Teala’ya kurban etmeye nezreder. Zaman gelince, kendisine bu ahdi hatırlatılır. O da gerekli hazırlığı yaparak, oğlunu kurban etmek üzere müsait bir yere götürür. Çocuğu yatırır ve bıçağı boğazına vurur. Fakat bıçak çocuğu kesmez. Bu sırada, Allah tarafından kendisine bir koç gönderilir. Bu koçu keserse, oğlunun yerine kabul edileceği bildirilir. İbrahim Peygamberin yemini yerine getirmesi Allah CC katında koç ile müjdelenmesini sağlamıştır. Bu günün anlamına istinaden Kurban bayramında farz kılınan hayvanlar kurban edilir fakir fukaraya ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.


Kurban Bayramı’nın tarihçesi

Kurban bayramında kesilen sığır, manda, deve, koyun gibi sağlıklı hayvanlar gücü yeten her müslümana farz kılınmıştır. Kurban kesen her müslüman gücü yetmeyen müslüman kardeşine et vermekle yükümlüdür. Et verirken kimsenin gönlünü kırmadan nazikçe bu işlem yapılmalıdır. Dinimiz kardeş ve dostluk dinidir. Fakir komşu gözetilir ancak bu yapılırken başa kakılmaz gönül kırılmaz .

Yeni nesiller artık dinimizin gereklerini büyüğe saygı yardımlaşma gibi ata aile gibi kavramlardan uzaklaşmış görünüyor. Onlara göre dini bayramlar tatil gibi algılanmaktadır. Bayramlarda güzel şeyleri düşünüp güzel anılar biriktirmek önemlidir. Kaybettiklerimizi rahmetle anarken tüm İslam alemine sevgi barış ve sağlık dolu bir bayram diliyorum sevgiyle kalın