~~BELÇİKA DİYANET VAKFI"ºNDA "¹KURBAN BAYRAMI"º BAYRAMLAŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince "˜Belçika Diyanet Vakfı Salonu'nda Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayramlaşma programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğince ‘Belçika Diyanet Vakfı Salonu’nda Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayramlaşma programı düzenlendi.

Din Hizmetleri Müşaviri Abdullah Gümüşsoy ve Vakıf Müdürü Coşkun Beyazgül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamaya, Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı kutlamaya Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Brüksel Bölge Milletvekili ve Mabru Başkanı Şevket Temiz, İbrahim Dönmez ve Hasan Koyuncu yanında çeşitli bölgelerde hizmet veren Din Hizmetlileri ve Dernek başkanları katıldı.

Din Hizmetleri Müşavir Gümüşsoy: “Belçika Diyanet Vakfı bünyesindeki çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz”

Vakıf Müdürü Coşkun Beyazgül’ün açılış konuşmasının ardından, sırasıyla Müşavir Abdullah Gümüşsoy yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, hastalığı nedeniyle katılamayan Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy’a teşekkür ve acil şifa dileklerinde bulunarak, Vakfın çalışmaları, Hac ve Kurban organizasyonuyla ilgili istatiski bilgiler paylaşarak, 82 ülke’de Vekalet Kurban çalışmalarında bulunduklarını ve yaklaşık 7 bine yakın kurban hizmeti yerine getirdiklerini belirtti.

Müşavir Abdullah Gümüşsoy, ‘Helal kesimi yasaklamaya yönelik siyasi çalışmalarda beklenen kararın meclisten geçmesinde tüm emeği geçen Sivil Toplum kuruluşları ve siyasilere teşekkür etti.

Brüksel Başkonsolosu Deniz: “Birlik ve beraberlik içerisinde bir bayramı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ise, yaptığı selamlama konuşmasında rahatsızlığı nedeniyle bayramlaşmaya katılamayan Büyükelçi’nin selamlarını ve bayram tebrik dileklerini ileterek, Sayın Büyükelçimize acil şifalar diler, Bayramını en içten dileklerimizle tebrik ediyoruz” diyerek “ birlik ve beraberlik” mesajları vererek organizasyonlarından dolayı Din Hizmetleri Müşaviri Abdullah Gümüşsoy ve Vakıf Müdürü Coşkun Beyazgül’ü tebrik ederek, bayramlarını kutladılar.

Anver Başkonsolos Kesmen “Tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor, hayırlı tatiller diliyoruz” 

Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen ise, Büyükelçiye şifa dilekleri ve bayram tebriği ardından, tüm katılımcı davetlilerin bayramını tebrik ederek. Bu anlamlı bayram günlerinde bir arada bayramı idrak etmekteyiz. Birlik ve beraberliğimizin en anlamlı olduğu bu günler çok değerlidir.

İzin sezonu nedeniyle, ülkemizde olan vatandaşlarımızın bayramlarını da tebrik ediyorum. İzne giden ve gidecek olan tüm vatandaşlarımıza da bu vesileyle hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından davetlilere ‘Lale Catering’ tarafından hazırlanan Kurban ikramında bulunuldu.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleştirilen törende davetliler bayramlaşarak tebrikleri kabul ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com