~BÜYÜKELÇİ SAYIN ULUSOY'UN MAARİF VAKFI'NA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET

~BÜYÜKELÇİ SAYIN ULUSOY'UN MAARİF VAKFI'NA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET

Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, veda ziyaretleri kapsamında 26 Temmuz 2022 tarihinde Maarif Vakfı Brüksel Ofisi'ni ziyaret ederek Maarif Vakfı Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Maarif Vakfı'nın Belçika'daki faaliyetlerinde gelinen aşama hakkında bilgiler veren Eraslan, Gent'te Maarif Vakfı ofisinin çalışmalarını iki yıldır yürütmekte olduğunu, geçtiğimiz dönemde yaşları 6 ila 18 arasında değişen 140 öğrencinin, anadil Türkçenin yanısıra, okullardaki derslerine destek amaçlı kurs gördüğünü ve 13 öğretmenin görevli olduğunu ifade etti.

Yaz okulunun yanısıra günlük olarak destekleyici derslerin de gerçekleştirildiğini ve başta Türkçe ve Türk Kültürü dersleri olmak üzere, İngilizce, Flamanca ve Fransızca dersleriyle de dil gelişiminin desteklendiğini kaydetti. Eraslan ayrıca, 2021-2022 eğitim öğretim yılı dönemindeki faaliyetlerinin kapanışı için geçtiğimiz ay program düzenlendiğini ve başarılı öğrencilerin ödüllendirildiğini belirtti.

Eraslan, Belçika’nın farklı şehirlerinde de faaliyet göstermeyi hedeflediklerini, vakfın Brüksel Ofisi'nin güz döneminde çeşitli eğitim programlarını gerçekleştirmeye başlayacağını, halihazırda bu sene Gent’te ve Brüksel’de yaz okulu düzenlendiğini, Gent'te okullarda da öğretmenlik yapan profesyonel öğretmenlerin öğrencilere verdiği takviye derslerle kısa zamanda başarılarına katkı sunduklarını ve bu faydayı Brüksel'deki öğrencilere de sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Büyükelçi Ulusoy, Maarif Vakfı'nın Gent şehrinde Türkçe'nin yanısıra Flamanca ve Fransızca olarak yürütülen yaz okulu ve takviye dersler gibi programlarının önümüzdeki güz döneminde Brüksel'de de gerçekleştirilmeye başlayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu vesileyle öğrencilere ve velilerine, çocuklarımızın hem anadilleri Türkçeyi en iyi şekilde yazıp okuyabilmek hem de okullarında aldıkları dersleri daha iyi öğrenebilmek için TMV tarafından verilen kurslardan faydalanmaları çağrısını yineledi.