~~PANDEMİ'YE RAĞMEN DEVLETİMİZİ İYİ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDEN BÜYÜKELÇİM, SAYIN DR. HASAN ULUSOY ÇOK TEŞEKKÜRLER / Celil Gündoğdu

Ben, yaklaşık 20 yılı aşkın bir sürede aralıksız, Belçika'da Basın hizmeti vermekteyim. Uzunca bir süre görev yaptığım Belçika Brüksel'de yaklaşık 8 Büyükelçi'nin hizmetlerine mesleki açıdan şahit olmaktayım.

Ben, yaklaşık 20 yılı aşkın bir sürede aralıksız, Belçika’da Basın hizmeti vermekteyim. Uzunca bir süre görev yaptığım Belçika Brüksel’de yaklaşık 8 Büyükelçi’nin hizmetlerine mesleki açıdan şahit olmaktayım.

2000’li yıllarda geldiğim Belçika’da sırasıyla Temel İskit, Erkan Gezer, Fuat Tanlay, Nazif Murat Ersavcı, İsmail Hakkı Musa, Mehmet Hakan Olcay, Levent Gümrükçü, Dr. Hasan Ulusoy adlı tecrübeli ve saygın Büyükelçilerimizle tanışma fırsatım oldu.

Devletimizi en iyi bir şekilde temsil eden Hariciyemizin değerli Büyükelçilerinin, hemen hemen hepsi Belçika-Türkiye ilişkilerini dostane bir şekilde temsil ederek, ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Büyükelçilerimiz aynı zamanda, Belçika’da yaşayan ‘Belçikalı Türkler’in hakları noktasında çok büyük çalışmalara imza atmışlardır. Tüm büyükelçilerimize başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Büyükelçilerimiz, bir taraftan güzel ülke Belçika’da yaşayan vatandaşlarımıza ortak yaşam, ortak kültür ve barış ortamı noktasında çok önemli birlik ve dostluktan yana mesajlar verirken, diğer taraftan da Belçika ve dost ülkelerin temsilcileriyle görüşerek, ‘Belçika-Türkiye Dostluğ’na artı değer katan olumlu mesajlar vererek, ülkemiz Türkiye’yi en iyi bir şekilde temsil etmenin çalışması içerisinde oldular. Tüm büyükelçilerimize başarılı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Şuan ki Büyükelçimiz Dr. Hasan Ulusoy’da bu başarılı ve tecrübeli diplomatlarımızdan birisidir. Kendisi 2020 Ocak ayında görevi devir aldıktan kısa bir süre sonra, Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle, iki yıl Pandemi kuralları çerçevesinde çok zor şartlarda görev yaptı. İki yılı aşkın Pandemi süresinde, Büyükelçimiz sayın Dr. Hasan Ulusoy. Kurallar çerçevesinde yüzlerce görüşme yaptı. Ancak, bu görüşmelerin çok azı fiziki ortamda diğer kalanları ise,  Çevrim içi görüşmelerle gerçekleştirdi.

Görevine olan hassasiyeti nedeniyle, muhatapları ve vatandaşlarla iletişim kurma adına Pandemi ortamında kendi ifadesiyle ‘evinin bir bölümünü sosyal medya stüdyosuna’ çevirerek, çevrimiçi yayınlar ve canlı videolarla halkla ve muhataplarıyla temasalar gerçekleştirdi. Yani Pandemi görüşmeler ve çalışmaları fazla etkilese de Sayın Büyükelçi Ulusoy, alternatif imkanlarla temaslarını büyük bir gayret içerisinde sürdürmeyi başardı.

Büyükelçi Fiziki ortamlar, vido konferans ve bilgilendirme ve çevrimiçi tüm mesajlarında ‘Belçikalı Türklerin örnek vatandaşlar olarak, güzel Belçika’ya her alandaki başarılarıyla katkıda bulunmaları gerektiğini, dostluk ilişkileri içerisinde her iki ülkenin de yararına çalışmalarda bulunmaları konusunda yapıcı mesaj ve görüşleri takdire şayandı.

Büyükelçi Ulusoy her konuşmasında Çocukların ve Gençlerin kendi ana dilleri olan Türkçe’nin yanında, Fransızca ve Flamanca öğrenerek, iyi eğitimler alarak, hem Belçika’ya katkıları, hem de ülkemizi Belçika ve Avrupa’da güzel bir şekilde temsil etmeleri, yönündeki konuşmaları çok önemliydi.

Büyükelçi, gençleri teşvik etme adına “Gençler, Evet sizler, Belçika’da Kral olamayabilirsiniz ama, hedefleriniz arasında başbakan olmakta olabilir” diye çok güzel bir sloganla, hitap ediyordu. Büyükelçi Ulusoy bu sloganı, hemen hemen her toplantıda dile getirerek, gençleri cesaretlendiriyordu.

Büyükelçimizin değerli eşleri Sefire Didem Ulusoy ise, gerek Belçika ve Avrupalı diplomat ve diplomat eşleri kadınlara yönelik kültürel etkinliklerle ve görüşmelerle ülkemizi tanıtmanın gayreti içerisindeydi. Sefire Ulusoy gerek rezidanslarında, gerekse, diğer alanlarda düzenlediği tanıtım günlerinde muhataplarına hem Türk kültürünü, hem de Türk mutfağını tanıtmaktaydı.

Sefire hanım Belçika’da bulunan Türk kökenli kadın dernekleriyle, diğer uluslara mensup kadın derneklerini bir araya getirerek tanışmalarını ve ortak etkinlik yapmalarını sağladı.

Zor şartlar altında ülkemizi yaklaşık 3 yıl gibi bir zamanda temsil eden değerli Büyükelçimiz Dr. Hasan Ulusoy ve değerli eşi Sefire Ulusoy ‘30 Ağustos’da verilecek olan bir resepsiyonda, Belçika’ya veda edecektir. 

Bu vesileyle gerek Büyükelçimiz Dr. Hasan Ulusoy'a, gerekse eşi Sefire Didem Ulusoy’a ‘Türkiye-Belçika Dostluk’ İlişkilerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, ‘Belçika Aydın Vakıf Başkanımız’ Sayın Zerrin Aydın,  Şahsım ve ‘Belçika Aydın Haber’ okurları adına teşekkür ediyor, yeni çalışmalarında ve yaşamlarında üstün başarılar diliyoruz.

Yeni Brüksel Büyükelçimiz Sayın Bekir Uysal ise, 1 Eylül itibariyle görevine başlayacaktır. Yeni Büyükelçimize ‘hoş geldin’ der, görevinde başarılı çalışmalar diliyoruz.