TRANS T&T SPRL SAHİBİ TAYFUR ÇELİK: « İYİ EĞİTİMLE YAPILAN İŞLER TOPLUMA ARTI DEĞER KATAR»

Belçika Türk Toplumunun gençleri Belçika'da her alandaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Teşebbüs ruhlu gençler, her alanda olduğu gibi özellikle Transport alanında da başarılı çalışmalar yapmaktalar.

Belçika Türk Toplumunun gençleri Belçika'da her alandaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Teşebbüs ruhlu gençler, her alanda olduğu gibi özellikle Transport alanında da başarılı çalışmalar yapmaktalar.

Belçika geneline transport işleri yapan Trans T&T Sprl şirket sahibi genç işadamı Tayfur Çelik, kendisi ve çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

“Ben aslen Eskişehirliyim. 2005 yılına kadar Eskişehir'de Lise eğitimimi tamamlayıp, Üniversiteye girecektim. Ancak evlilik yaparak 2005 yılında Belçika'ya geldiğim için üniversiteye eğitimime devam edemedim. Babam rahmetli Ali Çelik, 'Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi' üyesiydi. Şoförlük Baba mesleğimiz olduğundan bir taraftan okuyor,  bir taraftan da TIR şoförlüğü yapıyordum.

Belçika'ya gelir gelmez TIR Şoförlüğüne başladım, 5 yıl Uluslararası şoför olarak çalıştım. Bu süreçte yapar boş zamanlarımda da Almanca, Fransızca ve Flamanca dil çalışmaları yaptım, kendi kendime dil öğrendim. Fransızca ve Flamanca'yı rahatlıkla konuşabiliyorum.

Firmalarda bir müddet uluslararası TIR Şoförlüğü yaptıktan sonra, edindiğim tecrübeler ile kendi işimi kurmaya karar verdim. 2011 yılında şuana kadar devam eden 'Trans T&T Sprl firmamı kurarak, işe başladım. Şuan da 12 kamyon ve kamyonetimizle Belçika geneline transport hizmeti vermekteyiz. Şuan Brüksel'de bulunan şirket merkezimizde 'DHL ve Fedeks' firmalarıyla çalışıyoruz.

Belçika'ya geldiğim günden beri büyük bir uyum içerisinde hem kendi elemanlarımız, hem de Belçikalı muhataplarımızla disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Baba mesleği olan bu işimizi hep severek yaptım. Bizim için kariyer ve kalite önemli, bu hassasiyetlere önem vererek, işimizi geliştirmeye odaklanmaktayız. Yakın zamana kadar kendimde Şoför olarak çalıştım. Ancak işlerimizin daha iyi olması ve genişlemeye yönelik çalışmalar için, işimi başında bulunarak, çalışmaları koordine edeceğim. Şuana kadar oluşturduğumuz güven ve kariyerimizi taçlandırmaya daha çok yönelmiş olacağız.

Yasaların bize tanıdığı haklardan yararlanarak işimize devam ediyoruz. Hem yaşamımızda hem de işimizde yasal kurallara dikkat ediyoruz. Biz biliyoruz ki, ileriye dönük başarılarda yasa ve kurallara uymak gerekir.

Bu anlayışla çalışmalarımızı yürütürken, yöneticilerin Transport çalışanlarının sorunlarına yönelik çözümlerini de doğal olarak beklemekteyiz. Belçika ekonomisine ve ulaşımına büyük katkılarda bulunan Transportcuların sorunlarının giderilmesi hem iş, hem de moral açısından önem arzediyor.

Gelirlerimiz standartını korurken, giderlerin artarak devam etmesi bizleri zaman zaman sıkıntıya sokmakta. Artan maliyetleri gelirlerimizle karşılamakta zorlanabiliyoruz. Bu sektörün sorunlarının giderilmesi için yetkililerin iyileştirme yönünde kararlar almasını bekliyoruz. Yakıt, araç sorunu ve cezalar bu sektördeki arkadaşlarımızı strese sokmakta. Sorunlara haksız rekabetlerde eklenince sorun yumağı büyümekte. Bu sorunların giderilmesiyle, verimin ve morallerin artacağını düşünüyorum.

Genç kardeşlerime tavsiyem hangi işi yapmak isterlerse onu yapsınlar. Ancak, her iş için bulunduğunuz ülkenin dilleri, çok iyi eğitim ve diploma şarttır.  Bunlar, yapacağınız başarılı çalışmaları daha da kolay kılar.

Son olarak bu güzel ülkede yaşayan gençler olarak, buraya kaliteli ve eğitimli hizmetlerimizle katkıda bulunmak hem kendimize, hem de Belçika'ya artı değer katacaktır” dedi.