TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI SAYIN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ BRÜKSEL'İ ZİYARETİ KAPSAMINDA STK TEMSİLCİLERİ ve VATANDAŞLARIMIZIN KATILIMI İLE BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç'ın Brüksel'i ziyareti kapsamında, 1 Şubat 2023 tarihinde Brüksel Büyükelçiliği Dursun Aksoy Salonu'nda, Belçika'da mukim Türk sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç’ın Brüksel'i ziyareti kapsamında, 1 Şubat 2023 tarihinde Brüksel Büyükelçiliği Dursun Aksoy Salonu'nda, Belçika'da mukim Türk sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Brüksel Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Mert Doğan ve Brüksel Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Özgür Karslı'nın da katıldığı toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükelçi Bekir Uysal, Türkiye ile Belçika arasındaki parlamentolararası üst düzey temaslara ivme kazandırmayı arzu ettiğimizi, bu bağlamda Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın Belçika Parlamentosundaki muhataplarıyla biraraya gelmesinin önemli bir adım olduğunu vurguladı.  

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Belçikalı muhataplarının yanısıra, AB yetkilileri ve NATO Genel Sekreteri ile görüşmeleri içeren Brüksel'deki programı hakkında bilgi vererek, yaptığı temasların Türkiye'nin uluslararası siyasette son dönemde öne çıkan konularla ilgili yaklaşımını muhataplarına aktarma ve görüş alışverişinde bulunma imkanını verdiğini belirtti. En çok temsilciliğimizin bulunduğu ülkelerden biri olan Belçika ile yakın ilişkilerimizin olduğunu kaydeden Sayın Kılıç, NATO ve AB ile ilişkilerimiz bağlamında öne çıkan konulara da değindi.

Konuşmaların ardından, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, askerlik, seçimler, sosyal güvenlik, uyum ve gençlik konuları başta olmak üzere vatandaşlarımızın gündeminde bulunan konularla ilgili soruları cevaplandırdı. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç ayrıca, başarılı çalışmalarıyla gerek Belçika gerek ülkemize katkıda bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür etti.