HZ. FATIMA (S.A) AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE GÖRKEMLİ TÖRENLE ANILDI

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'ın sevgili kızı, Cennet hanımlarının hanımefendisi ve Hasaneynlerin ve Ehlibeyt'in annesi Hz. Fatıma Avrupa'nın Başkenti Brüksel'de görkemli bir törenle anıldı.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın sevgili kızı, Cennet hanımlarının hanımefendisi ve Hasaneynlerin ve Ehlibeyt’in annesi Hz. Fatıma Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de görkemli bir törenle anıldı.

Brüksel Ehlibeyt İnanç ve Kültür Merkezi Kadın Kollarınca organize edilen program Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan ‘Elite Event Center salonunda yaklaşık 400’e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Brüksel Ehlibeyt Kültür ve İnanç Merkezi Başkanı İsmail Dorbar, Kadın Kolları Temsilcileriyle birlikte davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladı.

Programa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, T.C. Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, MR Brüksel Milletvekili Latifa Aiitbala, Schaerbeek belediye eski Başkanı Sait Köse, Saint Josse Belediye meclis Üyesi Sefa Akyol, Belçika Başbakan eski Danışmanı Belma Tek, Turkish Lady Kurucu Başkanı Derya Alic, Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Diyanet Vakfı Müdürü Coşkun Beyazgül, Einthoven Cammi Hocası Hüseyin Kaya, BİNDUS Başkanı Hikmet Çakır, İYİ Gönüllüler Belçika Temsilci Başkanı Muammer Açıkel, Siyasetçi Ali Özen, Tercüman ve Eğitmen Fatma Betül Gürbulak, Saadet Partisi Belçika Bölge Başkanı Hasan Yavuz Uzun,  BTMB Başkanı Zana Eminli Acar, BIZZ Dergisi Koordinatörü Özge Bodur Soytok, Sümeyye Zilan, Ünlü Ehlibeyt Meddahı Erol Buyruk ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Akademisyen sunucu Hüseyin Bağcı’nın başarılı sunumuyla start alan program, İlahiyatçı Ramil Kahramanov’un Kuran okuması ve günün anlamıyla ilgili konuşmasıyla start aldı.

Kahramanov yaptığı konuşmada özetle Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas)’ın kızı Hz. Fatıma’nın (sa) yaşamından ayetler ve hadislerle kesitler sunarak, İmam Ali ve Hz. Fatıma’nın Allah’ın emriyle evlendiğinin altını çizerek, Cennet Kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma’nın İslam hanımları için çok güzel bir rol model olduğunu belirterek, Hz. Fatıma (sa)’nın  viladet ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü vesilesiyle tüm İslam alemine tebriklerini arz etti.

Konuşmalar bölümünde, Başkan Emir Kır, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen,  Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Schaerbeek Eski başkan yardımcısı Sait Köse, Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet karaca, Einthoven Camii İmamı Hüseyin Kaya, Sümeyye Zilyas, BİNDUS Başkanı Hikmet Çakır, Uzra Yeşil, Merziye Ayla Bağcı, günün anlamı ile ilgili duygularını dile getirerek, Hz. Fatıma’nın manevi şahsında birlik ve beraberlik sergileyerek, Cennet Hanımlarının hanımefendisi Hz. Fatma hakkında düşüncelerini duygulu bir şekilde ifade ederek, tebrik dileklerinde bulundular.

EhliBeyt Kültür Merkezi genç hanımların tiyatro ve Hz. Fatıma Korosunun birbirinden güzel gösteri ve ilahileri ve sinevizyon gösterimi programa renk kattı.

Ehlibeyt Dünyasının genç ünlü meddahı Erol Buyruk’un okuduğu ilahiler alkışlarla karşılandı.

Rukiye Teltay, Hüseyin Alemdar Teltay, Edanur Çifçi, Mine Er’in okudukları makale ve şiirler alkışlarla desteklendi.

Kurana geçen başarılı öğrencilere başarı belgelerinin takdim edildiği kutlama Okunan dualarla son buldu.

Böylesi anlamlı ve güzel bir programı halkımızla buluşturan ‘Brüksel Ehlibeyt Yönetim Kurulu ve Gençlerine’ çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com.