Rizeli Havva Ana: "Ölüm var dönüm yok"

Doğu Karadeniz'de yapılacak olan Yeşil Yol projesine bölge halkı tepkili. Havva Ana olarak anılan Rabiye Bekar, CNN Türk canlı yayınına katılarak bir kez daha Yeşil Yol'a karşı çıktı. 

Doğu Karadeniz'de yapılacak olan Yeşil Yol projesine bölge halkı tepkili. Havva Ana olarak anılan Rabiye Bekar, CNN Türk canlı yayınına katılarak bir kez daha Yeşil Yol'a karşı çıktı. Havva Ana "Burası yeşil yol değil bataklık yol, tek ricam o makineler geri çekilsin" diye konuştu.

Doğu Karadeniz'in turizm potansiyelini canlandıracağı iddia edilen "Yeşil Yol" projesi halktan tepki toplamaya devam ediyor. Önceki gün iş makinelerine karşı durarak, "Devlet kim?" diyen ve Havva Ana adıyla anılan Rabiye Bekar, "Burası yeşil yol değil bataklık yol, kesinlikle istemezük, her yaylanın yolu var, gitmek isteylen gider. biz bu topraklarda doğmuşik büyümüşik, dedelerimizden aldığımız bilgiye doğru yollar birbirine bağlanmayacak. Her yaylanın yoli vardir, arabayla girip de nolacak? madem o kadar yol yapma hevesindeler gelsinler bizim mezralarımızın yolunu yapsınlar" dedi.