'HZ. ALİ ASGER CAMİİ' TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK YERİNDE KURULAN CAMİİ ÖZELLİĞİNİ ALDI

Ağrı'dan sonra bölgesinde en yüksek dağ olan ve heybetiyle onlarca kilometreden görülen ve 2560 metre olan Tekelti dağında yeni hizmete açılan "¹Hz. Aliasger Camii"º Türkiye'nin en yüksek yerinde kurulan cami özelliğini aldı.

Ağrı'dan sonra bölgesinde en yüksek dağ olan ve heybetiyle onlarca kilometreden görülen ve 2560 metre olan Tekelti dağında yeni hizmete açılan ‹Hz. Aliasger Camii› Türkiye'nin en yüksek yerinde kurulan cami özelliğini aldı.

Bölgede ve köyde yaşayan Caferi müslümanların büyük bir sevinçle açılışını yaptığı ve İstanbul'da yaşayan Tekeltililerin katkılarıyla yapılan camii, köy sakinlerini fazlasıyla sevindirdi.
Iğdır iline bağlı Tuzluca ilçesinin sınırları içinde bulunan, Iğdır/Tuzluca'nın  hemen hemen  her bölgesinden görülen Tekelti Dağı 2560 metre yüksekliğindedir. Türkiye'deki ender kayalardan biridir. Dik kaya tırmanışı için ideal bir dağdır. Birçok Dağcı Tekaltı dağına tırmanış düzenlemektedir. Tuzlucalı için manevi bir değere sahip Tekelti Dağı Tuzluca Belediyesinin logosunda da yer almaktadır.

Güzel bir havada yapılan camii açılışı ardından yine aynı yerde bulunan Dağcılık Sosyal tesislerinin de açılışı yapıldı. Iğdır ili Tuzluca ilçesi sembollerinden Tekelti Dağı üzerine inşa edilen, ülkemizin en yüksekteki camisi Hz. Ali Asgar Camii ve İskender Iğdır Dağcılık Tesisleri'nin açılışına yüzlerce kişi iştirak etti.

Tekelti köyü dernek başkanı İlhan Gök ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı açılışa, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz, Iğdır İl Orman Müdürü Taner Tazegün, Iğdır İl Müftüsü Vekili Hasan Rahmi Kara, Tuzluca İlçe Jandarma Komutanı Muhammet Soylu, Tuzluca Belediye Başkan Vekili Faruk Korkusuz, MHP Tuzluca İlçe Başkanı Umut Ada,  Iğdır İl Milli Eğitim eski Müdürü Araştırmacı yazar Ziya Zakir Acar, Iğdır AKUD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldız, Araştırmacı Yazar Tuğşad Ata Türkmen, Türk Dünyası Kültür Elçisi Coşkun Oluz, Yaşam Gazetesi Sahibi Celal Karaali, Iğdır Sahibüz Zaman Camii İmamı Ş. Cafer Yücel, Tuzluca Hz. Mehdi Camii İmamı Ş. Arif Taşdemir, Gaziler Ehlibeyt Camii İmamı Ş. Ahmet Alçiçek, Ehlibeyt alimlerimiz Ş. Ebuzer Atam, Ş. Sultanali Yılmaztekin, Ş. Yakup Kumak, Ş. Latif Yılmaztekin, Aşağı Aktaş Köyü Dernek Başkanı Sezai Akpolat, Eğrekdere Hz. Ali Ekber Camii Kurucusu Hüseyin Korhan  İstanbul'da yaşayan Tekaltılılar, Tuzluca ve Iğdır çevresinden gelenler yanında, ülkemizin dört bir yanından önemli isimler katıldı.

İstiklal marşı, saygı duuruşu ve şehitlerin ruhuna okunan Kuran' ardından Camii açılışı dualar ve tekbirler eşliğinde yapıldı.

Başkan İlhan Gök yaptığı selamlama konuşmasında, "Kaymakam Abdullah Kadıoğlu başta olmak üzere tüm katılımcılara ve caminin yapımında emeği geçen maddi ve manevi anlamda katkılarda bulunan herkese teşekkür ediyorum" diyerek, "Camiinin köylülerimize ve halkımıza hayırlı olması" dileklerinde bulundu.

Açılış kurdelasını Kaymakam, dernek başkanı ilhan Gök ve davetliler birlikte kestiler.  Kılınan namaz sonrası davetlilere yemek ikram edildi.
Gençlerin büyük bir heyecanla hizmet ettiği ve açılışı yapılan Camii, bölgedeki müslümanlara aynı zamanda sosyal yardımlar için de bir merkez olacaktır.
Bayram atmosferinde geçen törende, katılımcılar bu anlamlı çalışma sebebiyle Tekelti Derneği'ni kutlarken bundan sonraki çalışmalara destek sözü verildi.

Resimler için Cihan Stüdyo'ya, haber bilgileri için Taşkın Atam'a çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com