BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SADIK KÖKSAL : "NASREDDİN HOCA HEYKELİ GELDİ, DİKİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA"

~~Schaerbeek belediyesi kültür ve temizlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları özetleyerek, Schaerbeek'de dikilmesi planlanan yeni "˜Nasreddin Hoca' heykeli hakkında'da müjde verdi.

~~Schaerbeek belediyesi kültür ve temizlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal şimdiye kadar yaptıkları çalışmaları özetleyerek, Schaerbeek’de dikilmesi planlanan yeni ‘Nasreddin Hoca’ heykeli hakkında’da müjde verdi.

Köksal, Önceki bakalitten yapılan Nasreddin Hoca Heykeli’nin kırılması tahrip edilmesi üzerine daha kalıcı ve sağlam bir heykelim yapılarak getirilmesi için çalışmalar yaptık. Türk Büyükelçiliği ile birlikte istişarelerde bulunarak, yeni ve sağlam bir heykelin getirilerek merkezi bir yere yerleştirmeyi düşündük. Bunun için çalışmalar yaptık. Türk kültür bakanlığı ile yazışmalarımız neticesi karar verildi, heykel yapıldı ve geldi. Şuan yeri ile ilgili çalışmalarımız sürmekte. Geçici olarak bu heykeli eski yerine yerleştirip, asıl yeri oluşturuluncaya kadar burada emaneten kalmasını sağlayacağız. Hatta Türk toplumu arasında yapacağımız anketlerde heykeli nerde görmek istedikleri? konusunda da vatandaşların düşüncelerini alacağız.

Heykel Silvihisar’de yapıldı. Nasreddin Hoca’nın doğduğu yer olduğu için orası tercih edildi. Heykel, Silvihisarlı heykeltraş ustası Muhittin Yurdaner, tarafından bronzdan yapıldı. Heykel, 1,20cm metre yüksekliğinde olup, nezih bir heykeldir. Yapılan heykel 30 Temmuzda teslim alındı ve emanetimizde” dedi.
Tüm adaylar, basın mensuplarının kendilerine yönelik sorularını cevapladılar.
www.belcikaaydinhaber.com