CHP'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BRÜKSEL'DE COŞKUYLA KUTLANDI

CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük, Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamaya Belçika genelinden büyük katılım oldu.

~~Milli lider ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’de kurulan ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 95. Yılında Türkiye ve yurt dışındaki temsilciliklerde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Belçika CHP Birliği, Brüksel’de bulunan lokallerinde ‘CHP’nin kuruluşunu’ kahvaltılı bir kutlama programı ile gerçekleştirdi.

CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük, Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamaya Belçika genelinden büyük katılım oldu.

Kahvaltıya, CHP Eski başkanlarından ismet Yılmaz kuruculardan Erdinç Utku, Yönetim kurulu üyeleri, Belçika’daki CHP Birliği bölge başkanları, siyasilerden Belçika başbakanı danışmanı ve Evere belediye meclis üyesi Belma Tek, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, siyasetçi Derya Bulduk, Ewa Dolinska, STK temsilcileri, CHP üyeleri ve gönüllüleri katıldı.
Belçika’daki CHP üyesi ve CHP’ye, gönül verenlerin salonu doldurduğu kahvaltıda birlik ve beraberlik sergilendi.

Kahvaltı programda bir konuşma yapan CHP Belçika Birliği Başkanı Hasan Eryürük,
” Öncelikle CHP partimizin kuruluşunun ve İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül gününü kutlar, partimize nice yıllar diliyorum. Kahvaltımıza teşriflerinizden dolayı hepinize şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.
Bizler görevi alır almaz erkene alınan Türkiye seçimlerinde partimizi burada tanıtmak için kolları sıvadık. 24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde partimizi Belçika’da yapılan çalışmalarla son seçimlerde 2. parti haline getirdik.
Biz var gücümüzle partimize olan desteğimizi sürdüreceğiz. Bizler kurumsal olarak partimizi değil, partimizde çalışmayanları eleştirebiliriz. Her şeye rağmen Partimiz Milli Liderimizin kurduğu çok köklü bir partidir. Nice partiler geldi ve gitti. Ancak CHP kurumsal kimliği ile halen ayakta. Ve partimiz halkımızın her zaman umudu olacaktır. Son seçimlerdeki başarısızlıktaki noksanlıkları görüp yeniden ayağa kalkmanın mücadelesini her zaman vereceğiz.
Önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Belçika CHP Birliği olarak bu bayramımızı değerli sanatçı Edip Akbayram ile birlikte kutlamanın planlarını yapıyoruz. 26 Ekim’de yapacağımız kutlama programı netleştiğinde basın mensuplarımızla bu programı paylaşacağız” dedi.

CHP Belçika Birliği Kadın Kolları başkanı Firdez Selvi, yaptığı selamlama konuşmasında, “CHP’nin kuruluşu ve İzmir’in kurtuluşu nedeniyle, tüm davetlileri” kutlayarak, programda emeği geçen “tüm CHP gönüllüsü kadınlara teşekkür” etti.

Program sonunda tüm CHP’liler, ellerinde CHP bayraklarıyla, İzmir marşını birlikte büyük bir coşkuyla seslendirdiler.
www.belcikaaydinhaber.com