CHP BELÇİKA BİRLİĞİ KADIN KOLLARI 'BELÇİKALI KADINLARIN SORUNLARI' BAŞLIKLI BİR SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ

CHP Belçika Birliği Kadın Kolları, Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de "˜Belçika'daki Kadınların Sorunları' başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. "˜Brüksel Sosyalist Enternasyonel Kadın Bölge Toplantısı'na katılmak üzere, Brüksel'de bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Belçika Birliği toplantı salonunda "˜Belçikalı Kadınlarla' buluşarak, bir söyleşi gerçekleştirdi.

CHP Belçika Birliği Kadın Kolları,  Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de ‘Belçika’daki Kadınların Sorunları’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

‘Brüksel Sosyalist Enternasyonel Kadın Bölge Toplantısı’na katılmak üzere, Brüksel’de bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Belçika Birliği toplantı salonunda ‘Belçikalı Kadınlarla’ buluşarak, bir söyleşi gerçekleştirdi.

CHP Belçika Birliği Başkanı Firdez Selvi ve yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği söyleşiye, Genel başkan Fatma Köse’nin yanında, Sosyalist Enternasyonel Kadınlar Başkan Yardımcısı Hilal Dokuzcan ve  CHP Kadın Kolları MYK üyesi ve iletişimden sorumlu  Figen Kahya, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Ülkü Güdük ve kalabalık kadın topluluğu  katıldı.

Sunuş konuşmasını yapan CHP Belçika Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Firdez Selvi, yaptığı selamlama konuşmasında Türkiye’den gelen Genel Başkan Fatma Köse başta olmak üzere, tüm misafirlere ve davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Selvi, “Türkiye’den gelen genel başkanımız Sayın Fatma Köse ve refakatindeki heyetle hem tanışmak hem de partimizin genelde kadınlarımız,  özelde Belçikalı kadınlarımızın sorunlarını tartışmak, partimizin bu konudaki düşüncelerini ve sorunların nasıl çözülmesi gerektiği sizlerle paylaşmak adına bu söyleşiyi gerçekleştirmekteyiz. Ben şahsım ve yönetim kurulumuz adına gelen heyete ve siz değerli davetlilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE :  “KADIN MÜCADELESİ ERKEK YOLDAŞLARIMMIZIN DESTEĞİYLE ANLAM BULACAKTIR”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Öncelikle hepinizi selamlıyor, bu organizasyonu düzenleyen CHP Belçika Birliği Kadın Kolları Başkanı Firdez Selvi ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ben doğrusu daha çok katılım bekliyordum. Tabi ki kadınlarımızın farklı işleri veya etkinlikleri olabilir. Ancak, buradaki Kadınların her halde sorunları yok ki fazla katım göstermemişlerdir.

Kadın Sorunlarını tartışacağımız ve bu sorunların çözülmesi için fikirler üreteceğimiz bu toplantıya, farklı kesimlerden de katılım olması gerektiğini düşündüğümü de açıklamak isterim.

Bugün burada Belçika’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını, bunun Avrupa’ya olan etkilerini ve özellikle Kadınlarımızın yaşadıkları sıkıntıları tartışmak için biraradayız. Yapılacak fikir alışverişinin ülkelerin mülteci politikalarına olumlu etkiler bırakmasını ve kalıcı çözüm için ışık tutmasını ümit ediyorum. Çünkü bizim Türkiye’de yaşadığımız sorunları, belki siz burada daha ağır bir şekilde sizler burada yaşıyorsunuz, o nedenle biz buradayız.

Burada Erkek misafirlerimiz de var, onların bizlerin sorunlarına vereceği destekleri de çok önemsiyoruz. Kadın mücadelesi erkek yoldaşlarımızın desteğiyle daha da anlam bulacaktır. Türkiye’deki mevcut iktidarın yapısını sizler, benden daha çok bilmektesiniz.

KÖSE, “İKTİDARIN KAVGACI TUTUMU VE TUTARSIZ DİPLOMASİSİ, SİZLERİN HAKLARINI RİSKE SOKMAKTA”

İktidarın kavgacı tutumu ve tutarsız diplomasisi Avrupa ülkeleri ile daha önce yaşanmamış krizlere neden oldu. Bunların sonuçlarını sizler daha iyi hissediyorsunuz. Avrupa’daki yurttaşlarımızı doğrudan etkileyen bu krizler. Sizlerin kazanımlarını riske attı. Birçok kazanımlarınız mevcut iktidarın tutumlarıyla tehlikeye düştü. Kavgacı, çatışmacı ve ayrımcı politikaları yurt dışındaki yurttaşlarımızın da kendi aralarında kutuplaşmaya neden olmakta.

Türkiye’de iktidarın körüklediği ayrıştırıcı davranışlar, yurtdışındaki yurttaşlarımızı daha çok etkiledi. Yaşanabilir bir Türkiye için her alanda, gücümüzü birleştirmek zorundayız arkadaşlar. Çünkü bu aşamada, bu ortamda bizlerin birbirimize ihtiyacı var. Bu gücü eğer birlikte büyütebilirsek, hem Türkiye’de hem yurt dışında yaşayan arkadaşlarımızın hayatları daha da kolaylaşacaktır diye düşünüyoruz. Kadınların toplumun eşit bir bireyleri olarak, iyi bir yaşam hakkına sahip olmaları gerektiğini savunuyoruz.

“YASALARLA KADIN İKİNCİ SINIF KONUMUNA GETİRİLMİŞTİR”

Mevcut iktidarın getirdiği yasalarla kadın ikinci plana itilerek, sosyal hayattan koparılmak istenmekte.  Bu nedenlerle kadın birlikteliğine, kadın gücüne ihtiyacımız vardır. Toplumun her kesiminde sınıf, din, ırk, sığınmacı, mülteci gibi farklı sınıfları kapsayan hukuki ve fiili durumlar eşitlik devletinin yükümlülüğüdür. Eğer eşitçi bir devletle yönetilmiş olsaydık, bu gün bu ayrımcılıkları yaşamamış olacaktık. Ancak uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olsa da farklı kurumlarımız tehdit altında. Türkiye’de de tehdit altındadır. Biliyorsunuz kadınlarla ilgili tek bakanlık olan ‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ kapatılarak, Çalışma Bakanlığına bağlandı. İşte bunlarda gösteriyor ki mevcut iktidar kadınları önemsememekte. Kadını koruyan 6284 adlı yasa kaldırılarak, kadın yok sayılmak istenmekte. Kadına şiddet kaldırılsın diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu gün kadına çocuğa şiddet ve tecavüzler olmakta. Türkiye’de acılar yaşanmakta. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mücadelemizi her alanda hukuki ve siyasi alanda sürdürmeye kararlıyız. Sesimiz gerek ülkemizde, gerekse yurtdışında duyurarak, demokratik mücadelemizi eşit yaşam koşullarına ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.

~~Soruların cevaplandırılması ve toplu hatıra görüntüsüyle program sona erdi.

'Belçika Aydın Haber' dergimizin bünyesinde yayınlandığı 'Belçika AYDIN Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Fatma Köse'ye yayınladığımız kitaplardan ve dergimizin son sayısını takdim etti. Dergiyi ve kitapları çok kaliteli ve anlamlı bulduğunu ifade eden Köse, başarılı çalışmalarından dolayı, Zerrin Aydın'a teşekkür etti.

www.belcikaaydinhaber.com