~~29 Ekim Cumhuriyet Bayramı AKM Salonunda Coşkuyla Kutlandı

Brüksel'de Başkanlığını Okyay Karataş'ın yaptığı ve kısa adı AKM olan "˜Atatürk Kültür Merkezi', kendi AKM salonunda sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Belçika Türk toplumunda yetişmiş sanatçılarla coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

Milli Liderimiz Atatürk’ün bizlere hediye ettiği Cumhuriyet, bilindiği gibi ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ olarak kutlanmakta. Belçika genelinde de çeşitli resmi ve sivil toplum kuruluşları bu önemli bayram ile ilgili bir dizi kutlama etkinlikleri gerçekleştirdiler.

Bu anlamda Brüksel’de Başkanlığını Okyay Karataş’ın yaptığı ve kısa adı AKM olan ‘Atatürk Kültür Merkezi’, kendi AKM salonunda sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Belçika Türk toplumunda yetişmiş sanatçılarla coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.

Programa Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, STK temsilcileri, gençler ve çeşitli uluslara mensup çocuklar katılarak, bayram coşkusu yaşadılar.

Program Şehitlere saygı, İstiklal marşının okunması ve AKM Başkanı Okyay Karataş’ın bayram kutlamasıyla start aldı. Başkan bu kutlamaya iştirak eden davetlilere ve organizeye katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Programın sunumunu sanatçı ve Gitar Ders Hocası Metin Gümüştekin yaptı. Gümüştekin Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili tarihi bilgiler vererek, “Herhalde Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkacaklarının” altını çizdi.

Programda Leman Ulutaş ve Hüseyin Ergöçmez’in birlikte seslendirdikleri ‘İzmir’in dağlarında çiçekler açar’ şarkısına tüm davetliler eşlik etti. Çocuklar bayram ve Atatürk ile ilgili şiirler okuyarak, duygularını dile getirdiler. Ülkü Yıldırım Atatürk’ün gençlere yönelik nutku olan ‘Ey Türk Gençliği’ni coşkuyla okudu. Erdal Şişdağ ise, kendine özgü sesiyle güzel bir milli şiir okudu.

Kursiyer gençlerin çalıp söyledikleri şarkılarla davetliler özellikle çocuklar büyük coşku yaşadı. Çocuklar ve gençler ellerindeki Türk bayraklarıyla şarkı ve marşlara eşlik ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com