Sleepstraat esnafına Yüksel desteği

~~Belçika Federal ve Open Vld'nin adayı Milletvekili Veli Yüksel, Gent'te Türk esnafının yoğun olduğu Sleepstraat esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyip, somut çözümler üretti.

~~Belçika Federal ve Open Vld’nin adayı Milletvekili Veli Yüksel, Gent’te Türk esnafının yoğun olduğu Sleepstraat esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyip, somut çözümler üretti.

Esnaflarla sohbet eden Yüksel, ‘‘Gent Belediyesi Koalisyonu’nun büyük ortağı Open Vld, esnafın ve girişimcilerin hep yanında olmuştur. Hükümette biz şirket vergilerinin düşürdük. Yeni açılan işyerlerinin ilk 2 elemanını vergilerinin 2016’da kaldırdık. Bu çalışmalarımız yeni hükümette yer alırsak devam edecektir. Bunu mahalledeki bütün esnafımıza açıklıkla söyleyebiliriz’’ dedi.

Yüksel: ‘‘Sleepstraat’ı canlandıracağız’’

Sleepstraat esnafının işlerin düşmesinden şikayetçi olduğunu ve müşterilerin park sorunu yüzünden mahalleye uğramadığının hatırlatılması üzerine Yüksel, ‘‘Esnafımızın park sorunundan şikayetçi olmasını anlıyoruz. Bu sorunu özellikle Gent Belediye Başkanı Mathias De Clerq’e ileteceğim. Sleepstraat’ı canlandırmak için neler yapabiliriz, bunun üzerinde çalışma başlatacağız’’ şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinin sıkça konuştuğu diğer bir konu ise sokak muhtarlığının son durumu oldu. Urfa Kebap’ın sahibi Ersin Çolaker ise, ‘‘Mahalle muhtarlığı konusuna el atılması gerekiyor. Belediyenin bazı konularda bizi ciddiye alması; dinlemesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var’’ şeklinde talepte bulundu.

Dikkat çeken birliktelik

Federal Milletvekili Veli Yüksel’in esnaf ziyaretine, Open Vld Partisi’nin Gent Belediye Meclis üyeleri Mehmet Sadık Karanfil ve Yeliz Güner de katıldı. Birlikte esnafın sorunlarını dinleyen üçlü birlikte çalışacaklarının da sinyalini vermiş oldular.