BEL-DOST'DAN ANLAMLI BİR KONFERANS "˜SAĞLIKLI YAŞLANMAK'

Kısa adı BEL-DOST olan "˜Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Gurubu' önemli bir konferansa imza attı. Kuruculuğunu Yaşar Tümbaş, Eser Baysal, İsmail Erdoğdu ve arkadaşlarının oluşturduğu BEL-DOST T.C. Brüksel Başkonsolosluğu salonunda yapılan Dr. Selda Akdal'ın büyük bir başarı ile sinevizyon eşliğinde sunduğu "˜Sağlıklı Yaşlanma' isimli konferansı ilgiyle izlendi.

Kısa adı BEL-DOST olan ‘Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Gurubu’ önemli bir konferansa imza attı. Kuruculuğunu Yaşar Tümbaş, Eser Baysal, İsmail Erdoğdu ve arkadaşlarının oluşturduğu BEL-DOST T.C. Brüksel Başkonsolosluğu salonunda yapılan Dr. Selda Akdal’ın büyük bir başarı ile sinevizyon eşliğinde sunduğu ‘Sağlıklı Yaşlanma’ isimli konferansı ilgiyle izlendi.

Sunum konuşmasını yapan kuruculardan Başkan Yardımcısı Eser Baysal, “Öncelikle bu nezih programımıza katılımınızdan dolayı hepiniz teşekkür ediyorum. Bu programımıza ev sahipliği yapan Başkonsolosumuz sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na ve değerli personeline çok teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi Dostluk Grurubumuz kısa süre önce Başkan Sayın Yaşar Tümbaş, İsmail Erdoğdu ve arkadaşlarımız tarafından kuruldu. Kurulduktan sonra Kıdemli vatandaşların sorunlarını dile getirmek ve gündem edebilmek için çalışmalara başladık. Çalışmalarımız da Büyükelçimiz sayın Levent Gümrükçü ve sayın Başkonsolosumuz Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu bizlere hep destek oldular. Huzurunuzda onlara ve ‘Michel Rezidant Müdiresi’ sayın Gülsüm Yavaş’a çok teşekkür ediyoruz.

Biz ekip olarak bir dizi ziyaretlerde bulunduk, Michel Rezidans (Huzurevi)’ı ziyaret ettik oradaki yaşayanları yakından görerek, çalışmalar hakkında Müdire Gülsüm Yavaş’tan buradaki hizmetler hakkında bilgiler aldık. Kendisine bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum.

Ayrıca Hollanda Rotterdam’a giderek burada bulunan Kıdemli vatandaşların yaşadığı Orkide Evlerini ziyaret ettik. Orada gördük ki bu evler ve burada yaşayanlar içim son derece güzel çalışmalar yapılmış, onların yaşam şartlarına uygun yaşam evleri yapılmış. Hepsi mutlu ve memnun. Bizler de bu tür yaşam evlerinin Belçika’da da hayata geçirilmesi içim gözlem ve araştırmalarımıza devam ediyoruz.

Bugün sayın Dr. Selda Akdal’ın sizlere sunacağı ‘Sağlıklı Yaşlanma’ adlı konferansı düzenledik. Amacımız siz değerli konuklarımızı sağlıklı yaşlanma konusunda bilgilendirmektir. Şimdiden Dr. Selda Akdal’a başarılar diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Şair Kamil Sayın’ın şiir okuması ve Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun ‘Hoş geldiniz’ konuşmasının ardından sunumlu konferansa geçildi.

Akıcı ve sempatik davranışlarıyla önce BM’nin insan hakları çerçevesinde ele alınan ‘Sağlıklı Yaşam’ ile ilgili maddeleri sinevizyon eşliğinde anlatan Dr. Selda Akdal, zaman zamanda sunum aralarında konularla ilgili davetlilerin görüşlerini de aldı.

Sağlıklı yaşam ortamı, sağlıklı yaşam hakkı, sağlıklı yaşlanmada besinlerin ve yaşam ortamının etkileri konuları hakkında son derece yararlı bilgiler verdi.

Davetlilere verilen resepsiyon ile program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com