~~MUSTAFA ULUSOY: "PROJELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN "˜26 MAYIS'TA OYLAR MUSTAFA ULUSOY'A"

MR Partisi Brüksel Parlamentosu 14. sıra adayı Mustafa Ulusoy "˜Has Pide Salonu'nda düzenlediği basın toplantısıyla, kendisini, çalışma ve projelerini basınla paylaştı. Belçika'da bir ilk olan Facebook üzerinden canlı yayınlarla halka seslenen Ulusoy önemli mesajlar verdi.

MR Partisi Brüksel Parlamentosu 14. sıra adayı Mustafa Ulusoy ‘Has Pide Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla, kendisini, çalışma ve projelerini basınla paylaştı. Belçika’da bir ilk olan Facebook üzerinden canlı yayınlarla halka seslenen Ulusoy önemli mesajlar verdi.

Ulusoy’un verdiği mesajları sizlerle paylaşıyoruz.

“Öncelikle sayın basın mensuplarımıza ve bu basın toplantımızı canlı olarak yayınlayacak olan basın mensuplarımıza ve izleyecek olan siz vatandaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bugün bir ilki gerçekleştireceğiz. Seçim kampanyasının sonu itibarıyla Belçika Türk medyasının temsilcileriyle bir canlı yayın yapacağız.

26 mayıs 2019 Pazar günü yapılacak olan Belçika genel seçimleri öncesinde  bir değerlendirme amaçlı basın toplantısı yapacağız. Şuanda canlı yayında sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çoğunuzla tanıştım ben, Mustafa Ulusoy tekrar hatırlatmak gerekirse, MR Partisinin Brüksel Bölge adayıyım. 14. Sıradan aday olarak, 2 aydan beri bir seçim kampanyası yürüttük. Bu seçim kampanyası süresinde rahatsız ettiğimiz vatandaşlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Eğer sürçü lisan eylediysek, onları rahatsız ettiysek, kendilerinden özür diliyorum.

Bu süreçte hassas bir şekilde, elimizden geldiğince, kırıp dökmeden, sadece kendi projelerimizi anlatmak suretiyle ve dahası bugün Brüksel’in içinde bulunduğu kötü durumun sebebi olan siyasi partileri insanlara anlatmak üzere yürüttüğümüz bu kampanyamızın sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Öncelikle bu kampanya sürecinde bize destek olan, bizim yanımızda olan, kıymetli basın mensuplarımız başta olmak üzere, kampanya süresince bizleri dinleyen, bizlere tahammül eden, bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımızı gönderiyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Bizleri canlı olarak izleyen kıymetli vatandaşlarımız, çok özetle şunu hatırlatmak istiyorum. Brüksel bölgesini 15 yıldır, PSbaşkanlığında, DEFİ ve CDH partilerinden oluşan koalisyon yönetmekte. Bir önceki koalisyonda da ECOLU DEFI’nin yerindeydi.

Brüksel’de artık insanlar araçlarına binemez duruma geldiler. Franfokon Eğitimi özellikle PS ve CDH’ın politikalar sonucunda uluslararası  standartlarının altında. Özellikle Veliler çocuklarını okullara yazdıramıyorlar. Öğrencilerin okullardan aldıkları puanlar çok çok düşük. Veliler çocuklarının eğitim hayatlarından endişeliler. Özellikle Türk toplumu olarak %3’lerde kalmış bir Yüksek Öğretim başarısızlığıyla karşı karşıyalar.

Diğer yandan, Euro 3 ve Euro 4 kanununu çıkaran PS, CDH ve DEFI hükümetleri başta Schaerbeek olmak üzere, şehrin en önemli yerlerindeki şeritleri 2’den 1’e düşürmek üzere dubalar dikmişlerdir.  Brüksel artık yaşanmaz bir şehir haline gelmiştir. Eğer, tekrar PS, DEFI, ECOLU ve CDH’a oy verecekseniz bu sıkıntılar artarak devam edecek ve Brüksel’i içinden çıkılmaz duruma gelmesini onaylamış olacaksınız. Bunun tek çıkış yolu MR partisidir. Bunların karşısında duracak olan tek partide MR partisidir.

Ben hem partime hem şahsıma, yani Brüksel bölgesinde 14. Sıradan aday olan Mustafa Ulusoy olarak, bir siyaset bilimcisi olarak, 10 yıldan beri ‘AB kurumlarında’ Uluslararası siyasete hakim olmaya çalışan, bir analist olarak, diğer yandan da bir Brükselli olarak sizlerin bir kardeşi olarak bu durumu değiştirmek için sizlerden oylarınızı talep ediyorum.

İnşallah biz parti olarak hükümette, ben Milletvekili olarak her ay vatandaşlarla buluşarak onları çalışmalarımız hakkında bilgilendirip, sorunlarını dinlemeye söz veriyorum. Sizleri dinlemeden, sizlere sormadan, sizi rahatsız eden konulara itiraz etmeden, siyaset yapmayacağım.

Ben siyaset bilimi ve Kamu yönetimi mezunuyum. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Bunun sebebi nedir diyecek olursanız? Bir alanda eğitim almayan bir insan bu alanda başarılı olamaz arkadaşlar. Ne kadar severseniz sevin hemşerinizde olsa, sorunları çözmeye kabiliyetli olması için bu alanda yetişmiş olması lazım. Bu vesileyle size şu çağrıyı yapıyorum, ‘Emaneti ehline veriniz.’

Brüksel’de yapılması gerekeni yapın. Brüksel’i 15 yılda bu hale düşüren, Sosyalist partiye oy vermeyin. Bu uyarılarımıza rağmen PS,DEFI, CDH partilerine oy vermeye devam ederseniz, sorunlarda devam edecektir.

Ben bunun müjdesini vermek istiyorum. Seçildiğimiz takdirde Brüksel Parlamentosu’nun kapıları sizlere her zaman açık olacaktır. Sizler Brüksel parlamentosunda ağırlanacaksınız. Brüksel’deki gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz ve alınan kararlarda sizlerin aleyhine olacak olan kararları benim partim olsa dahi karşı çıkacağım. Ben Brüksel parlamentosunda sizlerin sesi olacağım. İnşallah 26 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin sonucu hem sizlere hem de tüm Belçika’ya hayırlı olur.

Tekrar ediyorum 26 Mayıs’ta oylar Mustafa Ulusoy’a diyor hepinizi saygıyla selamlıyor, şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com