BTMB ANVERS BAŞKONSOLOSU KORKUT TUFAN ONURUNA BİR YEMEK VERDİ

Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de dernekleşen ve "˜Belçika Türk Toplumu'na hizmet veren medya kuruluşlarının üst çatı kurumu olan ve kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği yönetim kurulu, T.C. Anvers Birinci sınıf Başkonsolos (Büyükelçi) Korkut Tufan onuruna bir akşam yemeği verdi.

Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de dernekleşen ve ‘Belçika Türk Toplumu’na hizmet veren medya kuruluşlarının üst çatı kurumu olan ve kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği yönetim kurulu, T.C. Anvers Birinci sınıf Başkonsolos (Büyükelçi) Korkut Tufan onuruna bir akşam yemeği verdi.

Brüksel’in gözde restaurantlarından olan ‘Bocca Restaurant’ta verilen yemek sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Yemeğe onur konuğu T.C. Anvers Başkonsolosu Korkut Tufan yanında, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, Başkan Yardımcıları Zana Eminli Acar, Fikret Aydemir, Kadir Duran, üyeler, Celil Gündoğdu, Cihan Çöl, Mustafa Ulusoy, Sedat Gökçe (Esen Kalın), Bekir Sarı, Alper Gel, Cemal Kapaklıkaya, Yalçın Şen ve konuk davetli ‘Aydın Vakfı Başkanı’ Zerrin Aydın katıldı.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen programda öncelikle medya mensubu katılımcılar kendilerini tanıtarak, yaptıkları çalışmalar hakkında Başkonsolosa bilgiler aktararak tanıştılar.

BAŞKAN DÖNMEZ "2020 YILINI ENTEGRASYON & MEDYA YILI' OLARAK İLAN ETTİK

Programda bir konuşma yapan BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez yaptığı konuşmada; “Sayın Başkonsolosum (Büyükelçim), öncelikle davetimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, yeni görevinizde üstün başarılar diliyoruz. Siz zaten burada önceden de hizmet verdiğiniz, Bu nedenle  arkadaşlarımızın bazıları sizleri yakından tanımakta.

Tabiri caiz ise, bir yerde Belçikalı Türk toplumunun bir parçasısınız. Buradaki vatandaşlarımızın büyük kısmı zaten sizi tanıyordu. Sizi tekrar Belçika’da görmek bizi son derece memnun etti. Bu yemeği düzenlemekteki amacımız birliğimiz çatısı altında bulunan medya kuruluş temsilcilerimizle tanışmanız onların da sizleri yakinen tanımalarını sağlamaktı. Bu amaçla düzenlediğimiz yemek programımıza şeref verdiniz, şahsım ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Sizin için çalışmalarımızı içeren bir çalışma raporunu size takdim edeceğiz. Biz BTMB olarak, 2020 yılını ‘Entegrasyon & Medya Yılı’ olarak ilan ederek, 2020 yılını bu anlamda etkinliklerle geçireceğiz. Birliğimize bağlı yayın kuruluşlarının kendi kurumsal etkinlikleri yanında  BTMB olarak da bir dizi etkinlik, ziyaret ve bilgilendirme etkinlikleri planladık. İlerleyen zamanlarda yapılacak olan etkinliklerimize şimdiden sizleri davet ediyoruz” dedi.

BAŞKONSOLOS TUFAN "BTMB OLARAK ÇOK ÖNEMLİ BASIN HİZMETLERİ VERİYORSUNUZ"

Anvers başkonsolosu 1.sınf Başkonsolos (Büyükelçi) Korkut Tufan, ise yaptığı konuşmada; “Öncelikle BTMB birlik üyeleriyle buluşmamızı sağladığınız için Başkan Sayın Hüseyin Dönmez Başkan’a, siz değerli birlik temsilcilerine bu güzel yemek programında buluşmaktan çok mutlu olduğumu ve teşekkür ederek, konuşmama başlamak istiyorum.

“Ben burada hizmet verdiğim dönemlerde bir çoğunuzla mesaim gereği görüşüyordum. Tabi uzun hizmet arası sonrası tekrar sizlerle buluşmaktan dolayı mutluyum. İçinizdeki özellikle genç arkadaşlarımızla da burada tanımak çok güzel bir duygu. Sizler Toplumumuz adına çok güzel hizmetler vermektesiniz. Basın hizmeti toplumlar için çok önemli hizmet alanlarıdır.

Hem vatandaşlarımızın sorunlarını etkinlik ve haberlerini bizlere yansıtıyorsunuz. Hem de bizlerin vatandaşlarda hizmet adına istek ve duyurularımızı onlara ulaştırarak bilgilendirme hizmetlerine katkılarda bulunuyorsunuz. Burada kurumsal bir çatı altında sizleri görmekten çok mutlu olsum. Çünkü birlik ve beraberlik içerisindeki çalışmalar topluma her zaman kalite katar.

Burada bulunduğum sürece sizlerle mesai ve çalışmalarımızdan dolayı sık sık bir araya geleceğiz. Belçika toplumuna artı değer katan toplumumuzun sözcülüğünü yaptığınızdan dolayı güzel ülke Belçika’ya hizmetlerinizle katkı sunarak entegrasyon anlanın da büyük misyonlar üstlenmiş durumdasınız. Mesleki duyarlılığınız ve sorumluluğunuz, yaptığınız uyarıcı demokratik yayınlarınızla Belçika’da yaşayan Türk toplumu ve Belçika toplumu barış ortamına büyük katkılar sunmaktasınız. Şuan bu programa gelmeden önce birlik üyeniz GOLD FM'de konuşma yapmaktan geliyorum. Değerli Fikret Aydemir'in 8.gün programından buraya geldik. Benden bu vesileyle hem Fikret Aydemir hem de Esen Kalın (Sedat Gökçe)' a teşekkür ediyorum. Önemli görevlerinizden dolayı sizleri tekrar tebrik ediyor, çalışmalarımızın duyurulmasına yönelik katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum “dedi.

Program’da Zana Eminli Acar’ın Başkonsolos Tufan’a hediye takdimi ve toplu hatıra resim çekimleriyle program sona erdi.

BTMB çatısı altındaki kuruluş ad ve sanal adresleri. GÜNDEM.BE www.gundem.be, BELÇİKA AYDIN HABER www.belcikaaydinhaber.com, BRUXELLES KORNER www.bruxelleskorner.com, GOLD FM www.goldfm.be, BELEMTURK www.belemturktv.com, EUROPA NEWS www.europanews.eu, ARDA MEDYA www.ardaproductions.eu, DE JONGE TURKEN www.dejongeturken.com, MACRO-MİCRO  www.macromicrotv.be ve CK Yapım & Media.
www.belcikaaydinhaber.com