"˜BERİNGEN MÜSIC CLUB' 19 YAŞINDA

Belçika Türk toplumunun duayen Halk sanatçılarından olan İsmail Erdoğdu'nun kurucu başkanı olduğu "˜Beringen Music Club' 19. yaşgünü'nü kutlamanın sevincini yaşadı.

Belçika Türk toplumunun duayen Halk sanatçılarından olan İsmail Erdoğdu’nun kurucu başkanı olduğu ‘Beringen Music Club’ 19. yaşgünü’nü kutlamanın sevincini yaşadı.

Kutlama ‘Beringen Maden Ocağı Salonu’nda gerçekleştirildi. Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu eşi Hatice Erdoğdu ve dernek kurucularının  davetlileri karşıladıkları kutlamaya T.C. Anvers Başkonsolosu Büyükelçi Korkut Tufan, Beringen Belediye Başkanı Thomas Vints BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez,  Meclis Üyesi Meral Özcan, Başkan yardımcısı ve Meclis Üyesi Yasin Gül, Türk Dernekler Birliği (UTV) Başkanı Hikmet Çakır, Semahat resmi, Serpil Bozkurt, Sanatçılar STK Temsilcileri, dernek yöneticileri saz kursiyerleri ve aileleri katıldı.

Emeki Büyükelçi Mehmet Özyıldız'dan tebrik mesajı:

İsmail Erdoğdu'nun kadim dostu olan Emekli Büyükelçi Mehmet Özyıldız ise, gönderdiği tebrik dileklerinde, 'Değerli dostum İsmail Erdoğdu'nun başkanlığını yaptığı 'Beringen Music Club'ün 19. yılında aranızda olamamanın üzüntüsünü yaşamakla beraber, kalbim her daim sizlerledir, Nice Yıllara' diye tebrik mesajı ifade edildi.

Yapılan protokol konuşmaları ardından Başkonsolos (Büyükelçi) Korkut Tufan, Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu ve eşi Hatice Erdoğdu birlikte, Yaşgünü pastasını nice yıllara dilekleriyle kestiler.

Duayen sanatçı Erdoğdu’nun başkanlığında eğitim verdiği kursiyerleri  Mustafa Erdoğdu, Köksal Kaba, Erol Öz, Tamer Yiğit, Nejat Yalçın, Ramazan Çınar, Hakan Çalışır, Mehmet Gülhan, Osman Naldemir, Kazım Onan, Hasan Can Kandemir, Eren Aydın, Hilal Özdemir, Gülten Koçoğlu, Emel Duygun, Özlem Sandal, Türkan Turan, Selma Ünal, Nesibe Sarıyürek, Ayhan Toksoy ve Melisa Yıldırım’dan oluşan ekip, çalıp söyledikleri birbirinden güzel türkü ve şarkılarla geceye renk kattılar.

Büyükelçi.Tufan: “Sayın Erdoğdu Aynı Zamanda Fahri Bir Kültür Elçisi’dir.

Başkonsolsos (Büyükelçi) Korkut Tufan ise yaptığı konuşmada, “Yıllar önceden beri Belçika Türk toplumunu takip etmekte ve bir anlamda kendimi de burada okuyup görev yaptığım için bu toplumun bir parçası olarak görmekteyim. Eskiden beri sayın İsmail hocam ile bir dostluğumuz vardır. Gençlerimize verdiği bu güzel saz ve türkü kurslarını uzun yıllardan beri takip etmekteyim.

Değerli bir dost olan Duayen Halk Sanatçımız Sayın Erdoğdu, aynı zamanda Fahri bir Kültür elçimizdir. İlerleyen yaşına rağmen halen çocuklarımıza ve gençlerimize verdiği eğitimler takdire şayandır. Değerli sanatçımız yalnız Türk toplumu gençlerine değil, aynı zamanda Belçikalılara da saz çalmayı Türkü söylemeyi öğreterek, hem ülkemizi hem de kültürümüzü tanıtmakta. Başarılarının devamını diliyor, kendisine, değerli eşi Hatice Erdoğdu hanımefendiye, yönetim kuruluna ve kültürümüzü gelecek nesillere aktaracak sevgili gençlerimizee bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.”

BTMB Başkanı Dönmez : “İsmail Erdoğdu, Alanında bir Kültür markasıdır”

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez yaptığı selamlama konuşmasında ‘Yıllardan beri yüzlerce çocuğumuza ve gencimize Anadolu’muza has olan sazı  ve Türkülerimizi tanıtıp, onlara öğreten değerli Duayen bir Halk Sanatçımızdır.

Şu ana kadar binlerce çocuk, genç, yetişkin Türk ve Belçikalı’ya kültürümüzü tanıtan ve onlara Anadolu’muzun en önemli enstrüman aletlerinden olan ‘Saz’ çalmayı ve yine Anadolu’muza has halk Türkülerini öğreten duayen bir şahsiyetimizdir. Kendisi alanında adeta bir markadır” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Yıllarını kültürümüze adamış olan ve bu yolda halen hizmetlerini sürdüren Sayın Erdoğdu  ve ona her daim yardımcı olan ve destek veren eşi Sayın Hatice Erdoğdu’yu bu anlamlı günlerinde tebrik ediyor nice 19. Yıllar diliyorum” dedi.

Duayen sanatçı Erdoğdu, “Benim, en büyük eserim Kültürümüzü geleceğe aktaracak olan talebelerimdir”

Son derece duygulanan Sanatçı Erdoğdu, “Aslen Belçika’ya işçi olarak geldiğimde genç yaşımda bile sazım elimdeydi. Geldiğimde maden de ve oto sektörlerinde çalıştığımda bile sazımı elimden, Türkülerimizi’ dilimden asla düşürmedim.

Ben Kültürümüzün simgeleri olan sazı ve türkülerimizi Anadolu’muzun kültür bayrağı olarak elime aldım ve onları halen Belçika’da dalgalandırmanın heyecanını yaşadım yaşamaya ve yaşatmaya da devam edeceğim gücüm yettiği kadar. “Benim, en büyük eserim Kültürümüzü geleceğe aktaracak olan talebelerimdir”

Büyük bir zevk aldığım bu kutlu yolda bana eşlik eden sevgili eşim Hatice Hanım olmak üzere ‘Beringen Music Clup’ yönetimine, Tabi ki en önemlisi de kültürümüze gönül veren tüm gençlerimize, hususen de bu gün bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Büyükelçimiz/Başkonsolosumuz Sayın Korkut Tufan’a ve siz değerli tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. Beni çok memnun ettiniz çok sağolun” dedi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen 19. Kutlama programı yemek ikramıyla son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com