~~BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUK'TA «KULAKTAN KALBE» NEY DİNLETİSİ

Belçika'da Türk etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. "˜Kulaktan Kalbe' adlı ney dinletisi Brüksel Başkonsolosluğu salonunda gerçekleştirildi.

Belçika’da Türk etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. ‘Kulaktan Kalbe’ adlı ney dinletisi Brüksel Başkonsolosluğu salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsoloslu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun himayesinde Sanatçılar Azime Aksoy ve Nail Sümbül’ün verdiği mini konser huşuyla dinlendi.

Ateşeler, Müşavirler, Büyükelçilik, Başkonsolos çalışanları, sanatçılar, STK temsilcileri ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen konserde, Neyzenler Aksoy ve Sümbül Segah taksimlerinin ardından, Segah Tekbir, Segah Peşrevi, Aşkın aldı benden beni, Sakura, Torna a Surriento, Plaisir d’amor, The Ash Gruve, Gurbet içimde bir ok ‘Buruk Acı’ adlı eserlerden dinleti sundular.

Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu yaptığı selamlama konuşmasında Neyzenler Azime Aksoy ve Nail Sümbül’e ve katılımcı davetlilere ‘teşekkür’ ederek, yaptığı selamlama konuşmasında: “Kulaktan Kalbe” ismini verdiğimiz ney etkinliğimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Kadim bir müzik enstrümanı olan kültürümüzde de önemli yere sahip Ney’i, halen Belçika’da yaşatan iki sanatçımızdan dinleyeceğiz.

Başkonsolosluğumuzda düzenlediğimiz bu tür etkinlikler de amacımız, Belçika Türk Diasporasını oluşturan her yaştan vatandaşımızın bir araya gelmesine  vesile olmak, aynı zamanda da Türkçe ve Türk kültürüyle daha çok aşina olmaları, daha yakından tanımaları için ilgi uyandırmak. Başkonsoloslukta, evinizde, keyifli bir akşam geçirmenizi diliyorum” dedi.

Sanatçılara zaman zaman sanatçı arkadaşları da eşlik ettiler. Davetlilerinde söylenen türkülere eşlik etmeleri dikkat çekti.

Katılımcılar, Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na teşekkür ederek, “bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını” ifade ettiler.

Konser verilen yiyecek ve içecek ikramıyla son buldu.