KÖKTEN AİLESİNDEN SAĞLIKÇILARA "˜EL ELE KAMPANYASI'

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 ile ilgili amansız mücadele veren "˜Sağlık personeli'ne yardımcı olabilmek adına Belçika'da Sivil Toplum Kuruluşları, Çeşitli sektörlerde bulunan işadamları, siyasiler ve halk seferber olmuş durumda.

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 ile ilgili amansız mücadele veren ‘Sağlık personeli’ne yardımcı olabilmek adına Belçika’da Sivil Toplum Kuruluşları, Çeşitli sektörlerde bulunan işadamları, siyasiler ve halk seferber olmuş durumda.

Bu anlamda belçika’da siyaset yapan ‘Duayen siyasetçi Halis Kökten ve kızı Amina Kökten de hayırlı bir kampanya başlatarak yardımlar için kollarını sıvadılar.

Kökten ailesi, ‘Ele ele projesi’ adı altında sağlık personeline yardım amaçlı bir kampanya yürütmekteyler.

Duayen ve tecrübeli siyasetçi Halis Kökten yaptıkları kampanya ile ilgili olarak ‘Belçika Aydın Haber’e şu açıklamalarda bulundu:

“Takdir edersiniz ki insanlığın baş belası olan ‘Covid-19+ ile ilgili dünya adeta teyakkuzda. Çok fedakarca bir mücadele veren sağlıkçılarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ancak eli kolu bağlı olarak oturmak, onlara yardımcı olamamak beni hayli üzüyordu.

Kızım Amina Kökten ile neler yapabiliriz? diye düşündük ve sağlıkçılar için Fransa’da başlatılan ‘Sağlıkçılara krem kampanyasına biz de Belçika’dan destek verebiliriz diye harekete geçtik. Bu anlamda başlattığımız ‘El Ele Sağlıkcılara Krem’ kampanyamızda topladığımız kremleri sağlık merkezlerine ve personeline ulaştırmak için yoğun bir çaba içerisine girdik. Şu ana kadar topladığımız kremleri teslim etmek için bizlere veren tüm şahsi, şirket, kurumsal dernek ve kurumlara teşekkür ediyoruz.

Bilindiği gibi acil serviste çalışan personel günde sık sık ellerini yıkamaktadır ve uzun vadede sağlık problemi yaşamaktadırlar. Son günlerde korona virüs sebebiyle ülkenin sağlık sektörü yavaş yavaş krize doğru yürümektedir.

Çeşitli hastaneler halka yönelik yardım kampanyası başlatmıştır. Hükümet bölgesel yönetiminin verdiği kargaşalık yüzünden Belçika sağlık sektörü kara günler bekliyor. Halk tarafından bazı yardım amaçlı kampanyalar yürütülmektedir. Kimi kurumlar tıbbı malzeme hibe ederken, vatandaşlar kendi bünyesinde ve bazı dernekler yardım amaçlı gerek hastanelere gerek personele yardım elini uzatmaktadır.

Biz de, Baba kız el ele kampanyası başlatarak, kızım Amima Kökten bu yardım kampanyası zincirine el attık. Kızım Amina Kökten (Thepinkmina) sosyal medyada aktifliğini insani amaçlı kullanmak için beni de faal duruma getirerek, ‘el ele kampanyasını’ başlattık.

Bu kampanyamızı sosyal hesaplarımızda Vatandaşa instagram ve facebook aracıyla duyurduk. Bu hesaplarda projelerimizi anlatarak, kampanyamıza hız verdik. Vatandaşlardan hastane personelimizin ihtiyacı olan ‘el kremlerini’ toplayıp ve hastanelere tedarik misyonunu üstlendik.

Şu an kampanyamıza yoğun ilgi var. Avrupa’nın ömde gelen krem markalarından kampanyaya büyük ilgi olmakta, katkılar hızla devam ediyor.

Bu tür proje Fransa’da başlatılmış ve büyük ilgi toplamıştır. Belçika’da bir ilk olarak kampanyaya vatandaşlardan da rağbet var. Baba kızın hedeflerinin Brüksel bölgesindeki hastaneler yardıma koşarak personelin en azından sağlıklı ortamda ellerine yönelik çıkacak her hangi bir sorunların önüne geçmek istedik. Her vatandaş bu tür olağanüstü kriz durumlarında harekete geçerek, vatandaşlık ve insanı sorumluluğu alması gerektiğini düşünüyoruz.

‘Evde kal kampanyası!nın iyi gittiğini ve boşuboşuna beklemektense faydalı olalım fikriyle yola çıktık.  Verimli kampanyasımızı seve seve yürütmekteyiz. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 

YARDIM KAMPANYASI İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Kampanyaya katılmak isteyem tüm vatandaşlar 0460/97 36 38 numaradan arayabileceklerini veya thepinkmina@gmail.com’ a müracaat edebilirler.

https://www.instagram.com/p/B-pIS83H_RE/?igshid=nc3v6xnuldkz

www.belcikaaydinhaber.com