Kerbela'ya giden yollar Hüseyin'in (a.s.) ziyaretçileriyle dolup taştı

Kerbela'ya giden tüm yollar, Eba Abdullah el-Hüseyin'in (a.s.) kutsal türbesine doğru yürüyen ziyaretçilerle dolup taştı.

~Kerbela'ya giden tüm yollar, Eba Abdullah el-Hüseyin'in (a.s.) kutsal türbesine doğru yürüyen ziyaretçilerle dolup taştı.

Welayet News  - Al-Alam Haber Kanalı muhabiri dün Necef-Kerbela yolundan şunları açıkladı: “Bu yol Erba’in ziyaretçileri için en önemli yoldur ve Hüseyin’in (a.s.) ziyaretçileri Hz. Ali’nin (a.s.) kutsal türbesini ziyaret ettikten sonra yürüyerek bu yoldan Kerbela’ya giderler.”

Al-Alam muhabiri, tüm şehirlerden ve her kesimden erkek, kadınla, yaşlı ve çocukların bu milyonluk yürüyüşe katıldığını, böylece Kerbela'ya giden tüm yolların ziyaretçilerle dolup taştığını belirtti.

Al-Alam Haber Kanalı’na göre, Necef-Kerbela yolunda hava çok sıcak, ancak bu sorun Erbe’in törenine ve İmam Hüseyin'in (a.s.) ziyaretçilerinin ve âşıklarının coşkulu katılımına engel olamamıştır.

Aynı zamanda, İmam Ali'nin (a.s.) kutsal türbesi Pazar akşamı, çok sayıda kadın ziyaretçinin kalabalığın baskısı ve izdiham nedeniyle ölümüyle ilgili yayımlanan haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

Ayrıca, Pazar günü İmam Hüseyin'in (a.s.) kutsal türbesinin sözcüsü "Ali Şeber", bu yılki Erba’in töreninin Irak tarihinin en büyük töreni olacağını öngördü.