~~BAŞKOSOLOS UMUT DENİZ NAMUR'DAKİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz sorumlu bölgesinde bulunan (Belçika'nın Walonie) bölgesindeki dernek ve o bölge yöneticilerini ziyaretlerine devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz sorumlu bölgesinde bulunan (Belçika’nın Walonie) bölgesindeki dernek ve o bölge yöneticilerini ziyaretlerine devam ediyor.

Başkonsolos Deniz, Muavin Konsolos Fethi Akkan, Eğitim Müşavirliği Koordinatörü İsmail Uzun, Ticaret Müşaviri Esengül Şirin Ateşağaoğlu ve Çalışma Müşavirliği Yerel Uzmanı Mehmet Ovalı ile birlikte geldiği ‘Namur Camii’nde heyeti, Camii Dernek Başkanı ve İşadamı Berkan Sevimler ve Yönetim kurulu üyeleri sıcak bir şekilde karşıladı. Buluşmaya bölgenin sevilen siyasetçisi Nermin Kumanova, Camii Derneği Kadın Kolları adına Zübeyde Özenci ve Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Büşra  Keser'de katıldı.

Başkonsolos başkanlığındaki heyet, dün ikinci kez ziyaret ettiği Belçika Diyanet Vakfına bağlı Namur Camii konferans salonunda vatandaşlarla buluşarak, onların soruları ve sorunlarını dinledi.

BAŞKONSOLOS DENİZ: “ VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Buluşmada vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkonsolos Umut Deniz, konuşmasında: “Saygıdeğer vatandaşlar, sizlerin de takip ettiği gibi bizler sorumlu olduğumuz bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza ve derneklerimize ziyaretlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ziyaretimizi organize eden Başkan ‘Berkan Sevimler’in şahsında yönetim kuruluna ve siz katılımcı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Bundan bir müddet önce sizleri yine ziyaret etmiştim. Ziyaret öncesi Namur Belediye Başkanı Sayın Maxime Prévot’u, bu gelişimde de az önce Vali Sayın Denis Mathen’i ziyaret ederek, oradan buraya geldim. Her iki yöneticiden sıcak bir ortamda görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyorum. Her iki yöneticide burada yaşayan vatandaşlarımızın güzel uyumları ile ilgili duygularını diler getirdiler. Bizler de kendilerine ziyaretlerimiz ile ilgili bilgiler aktardık.

Bizler siz vatandaşlarımızın her türlü sorun ve sorularına cevap verebilmek için alanındaki uzman yetkili müşavir ve uzmanlarımızla burada sizlerleyiz. Sorularınızı rahat bir şekilde sorabilirsiniz. Bizler de sizlerin sorularını cevaplayarak sorunlarınızın giderilmesine katkı sunacağız.

Öncelikle vatandaşlarımıza önemli bir iki konuda bilgi vermek istiyorum. Birincisi önümüzdeki 2023 yılı aynı zamanda ‘Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri’, diğeri de 2024 yılı ‘Türk İşgücü Göçü’nün 60. yılını bir dizi projelerle kutlamayı planlamaktayız. Bu konuda hem fikren hem de fiziken tüm kutlamalara katılımlarınızı bekliyoruz” diyerek, heyetle birlikte, vatandaşların sorularını cevapladılar.

Dernek Başkanı Berkan Sevimler, yaptığı konuşmada: “Sayın Başkonsolosum öncelikle ‘hoş geldiniz’ sizleri tekrar burada görmekten dolayı hem şahsım hem yönetim hem de vatandaşlarımız adına çok memnun olduk. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik konuşmaların çok yararlı olacağını umuyorum. Bu vesileyle, Sayın Başkonsolosum size ve tüm heyetinize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.be