'ZAFERİN' RENGİ FİLMİ BRÜKSELİ RENKLENDİRDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu’da Türk halkını organize ederek, vatanın kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim kurulu ve futbolcularının Milli mücadeleye verdikleri katkıları içeren ‘Zaferin Rengi’ adlı filimin Galası ve gösterimi Belçika ve Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu’da Türk halkını organize ederek, vatanın kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim kurulu ve futbolcularının Milli mücadeleye verdikleri katkıları içeren ‘Zaferin Rengi’ adlı filimin Galası ve gösterimi Belçika ve Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi.

Belçika Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mahmut Korkmazer’in insiyatifinde Docks Bruxsel Galeri’de bulunan ’White Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen Gala ve filim gösterisine Brüksel Parlamentosu Başkan Vekili ve Milletvekili Hasan Koyuncu, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Saint Josse Belediye Meclis Üyesi Sefa Akyol, Belçika Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Belçika’da yaşayan Fenerbahçeliler katıldı.

Filim öncesi Gala’da buluşan Fenerbahçeliler bol bol sohbet edip tanışma fırsatı da buldular.

Filim gösterimi öncesi yapılan konuşmada Başkan Mahmut Korkmazer, FB’li yetkililere hususen, bu güzel filmin Fenerbahçe ve Türk halkına kazandırılmasından dolayı FB Başkanı Ali Koç’a, bu filmin yapımında emeği geçen oyunculara teşekkür etti. Korkmazer filmin Gala ve gösterimine katılan tüm Fenerbahçe camiasına teşekkür etti.

Başkan Kır ve Milletvekili Koyuncu ise yaptıkları selamlama konuşmalarında, Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bu vesileyle Kurtuluş mücadelesinde Fenerbahçe Takımı olarak emeği geçenleri rahmet ve saygıyla anarken, bu güzel filmden dolayı da FB Başkanı Ali Koç şahsında tüm Fenerbahçe Camiasına tebrik ve teşekkürlerini ifade ettiler.

Büyük ilginin olduğu gösterimde zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Büyük beğeni ile izlenen Gala ve Filim gösteriminden dolayı Belçikalı Fenerbahçeliler, “çok mutlu olduklarını” ifade ederek organizasyondan dolayı, FB Belçikalılar Dernek Başkan Mahmut Korkmazer’e teşekkür ettiler.

ZAFERİN RENGİ FİLMİNİN KONUSU

Filmin konusu, 1918-1923 yılları arasında geçmekte ve işgal altındaki İstanbul'da düşmana karşı direnişi, futbol maçları üzerinden anlatmaktadır. Bu tarihi dönemi ve direnişi işleyerek izleyicilere hem tarihi bir bakış hem de sporun toplumsal ve milli bağlamdaki rolünü aktarmayı amaçlamaktadır.

Zaferin Rengi filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

"Zaferin Rengi" filmi, yönetmen Abdullah Oğuz'un yıllardır hayalini kurduğu ve ANS Film yapım şirketi tarafından üstlenilen bir projedir. Film, 1919 yılında İstanbul'u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı örgütlenen insanların Anadolu'da başlattıkları direnişi ve Cumhuriyet tarihinin en önemli spor başarılarından olan General Harington Kupası efsanesini aktaracak. Peki, Zaferin Rengi filminin konusu ne, oyuncuları kimler? Zaferin Rengi hakkında merak edilenler...

Zaferin Rengi filminin çekimleri için 2 ay süre planlanmış ve özellikle Fenerbahçe taraftarları tarafından büyük merak uyandırdı. Film, işgal altındaki İstanbul'da düşmana karşı direnişi ve futbol maçlarının etrafında şekillendirerek aktaracak.

ZAFERİN RENGİ OYUNCULARI

Başrol oyuncuları olarak Fenerbahçeli oyuncu Kubilay Aka ve Gülper Özdemir yer alıyor. Kubilay Aka, filmde Galip Kulaksızoğlu karakterini canlandıracak. Kubilay Aka, Fenerbahçeli bir karakteri oynayacak olmasıyla dikkat çekiyor. Gülper Özdemir ise filmde Peyker karakterini canlandıracak.

Ayrıca Nejat İşler, Sabri Toprak rolünde ve Yiğit Özşener ise, Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak. Bunun yanı sıra Gonca Vuslateri ve Birce Akalay da filmde önemli rollerde yer almakta.

www.belcikaaydinhaber.com