BAŞKAN KIR "BİR KEZ DAHA DENK BİR BÜTÇE OLUŞTURDUK"

~Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır yaptıkları çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı:

~Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır yaptıkları çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı:

“Saint Josse Belediyesi olarak bir kez daha Denk bir bütçe ile sizlerin huzurundayız. Saint Josse’de yaşayan mahalle sakinlerine ekstra hiçbir yük gelmeyecek tam tersine elimizden geldiği kadar onların yükünü hafifletip ve onlara daha fazla hizmetler sunmayı istiyoruz.

Bugün bütçemizde son yıllarda biriken para yükseliyor.  Gelirler nedeniyle şuan kasamızda 5 milyon 323 bin Euro üstü para var. 2018 yılı bütçesinde de 52 bin 714 euro fazlalığımız var. Bu rakamlarla bütçemiz denk oluyor. Hatırlamanız lazım 2013’ün başında göreve geldiğimizde denk bir bütçeyi 2018’de yakalayacağımızı vaad ediyorduk. Biz bu denk bütçeyi 2016 yılında yakaladık ve 3 yıldır arda her yıl bütçe denklenmekte.

Bunu yaparken iki önemli hedefe ulaşmış oluyoruz. Birincisi yatırımlarımız art arda devam ediyor. 03 yaş arası çocuklar için yeni kreşler yapıyoruz. 4 tane kreşimiz vardı, 4 tane daha yapacağız ve 8 çocuk kreşimiz olacak. Kapasitemizi 80 çocuktan 343 çocuğa çıkaracağız.

Okullarda yeni sınıflar ve okullar inşaa ediliyor, kapasiteler artırılıyor. Saint Josse belediyemize ait Kültür merkezimizin tadilatı yapımı daha doğrusu Mart ve Nisan aylarında başlayacak. Yeni yeşil alanlar oluşturuyoruz. Tüm bu yatırımları yaparken hiçbir vergiyi yükseltmiyoruz. Kadastro ve gelir vergilerinde hiçbir yükseliş olmadı. 6 yıldır bu istikamette devam ediyoruz. Bir santim fazla vergi uygulamadık.

İkinci hedefimiz ailelere yaptığımız yatırımların yanında, ailelerimizin yükünü hafifletiyoruz. Bunun için de mutlaka vatandaşları düşünmekteyiz. 2007’den beri Dünya ve Belçika’da ekonomik kriz yaşanmakta.  Günümüzün federal hükümeti başında  Charles Michel var. MR ve NVA hükümeti maalesef bütün yükü işçi ve emeklilere bindirmekte. Daha 2 gün önce bu politikaları kınamak ve hükümeti uyarmak için caddelerde sokaklarda idik. Çalışanların 67 yaşınada emekli olmaları ile ilgili politikaları on binlerin itirazıyla karşılaştı.

Ne yazık ki bazı zenginler büyük firmalar olmalarına rağmen vergi kaçırıyor, onlara karşı gereken mücadeleyi vermeyen hükümet, ancak küçük esnaf, işçi ve emekçilere vergi yükledi, onların gelirlerini kısıtladı. Bir taraftan böyle bir hükümet var. Bir taraftan da sıkıntı çeken vatandaşlar var.  Bizler de tüm bu olumsuzluklara rağmen vatandaşlarımızın yüklerini hafifletmeye çalıştık. Buradaki müjdelerimizi devam ettireceğiz. 2018 yılında da iddiamız devam ediyor. Hiçbir evrak, ücretli olmayacak. Doğum, ikamet belgesi, belediyeye yazılış ve vatandaşlık belgeleri bu yılda ücretsiz olacaktır. Vatandaşlarımıza bu müjdeleri vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Belçika’nın en ucuz kimlik kartı, pasaportu ve ehliyeti yine Saint Josse’de olacaktır. Spor çeklerimizi vermeye devam edeceğiz. 4-18 yaş arası 600 çocuğa 250’şer Euro spor çeklerini vererek, maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmalarına katkılar sunmaya devam edeceğiz.

Çocuklarımızın güvenli pedogojik üst seviyedeki faaliyetlere katılmasını istiyoruz. Bunu yaparken de annelerin ve babaların çalışmalarına izin vermiş oluyoruz. Daha fazla meslek okullarına gitmelerine fırsat vermiş oluyoruz.

Herkesin bildiği gibi Saint Josse’nin başlattığı başka bir proje de oldu 2015 yılında. Ev tadilat primlerini elde edebilmek için iki tane görevliyi işe almıştık. Bu görevliler, belediyenin isteği üzerine ücretsiz bir şekilde vatandaşlarımızın çatı tadilatı, cephe tadilatı gibi birçok evin tadilatını yaptılar. 2018 ‘de bu primler devam edecektir. Özellikle sokak tadilatlarından dolayı mağdur olabilecek esnaflarımızı unutmadık. Onlar içinde 75 bin euroluk bir bütçe ayırdık. Bu yapacağımız yardımlar için yol haritamızı hazırlayacağız.

Bir de vatandaşlarımız, park sorunu yaşıyor. Gerçekten belki de bizim ayakkabımızın içindeki taş o. Maalesef önceden evimizin önünde bir tane bile araba bulunmazdı. İnsanlar arabalandı arabalar çoğalınca park sorunu da bir o kadar arttı. Bu sorun en büyük sorunlarımızdan. Bu konuda çok şikayet var ve ben bu konudaki şikayetleri çok iyi anlamaktayım. Bu konuda da bir çok büyük yerleşim yerleri ile anlaşarak, onların park yerleri açarak, vatandaşlarımızın park etmeleri için anlaşmalar yaptık.

Bu konuda da müjdelerimiz var bazı yerlere yeni parkingler inşaa edeceğiz. Bazı parkinglerin tadilatlarıyla yeni araç park alanları açacağız. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.

Vatandaşların ödedikleri park parası var. Dönemin başında Saint josse’de oturan vatandaşlar için bu 30 euro idi. Bunun müjdesini burada vermek istiyorum bu seneye ücretsiz olacaktır. Bunu kademeli olarak 5 euroya indirmiştik. Ancak bu artık seneye tamamen ücretsiz olacaktır. Amacımız sıkıntı içerisinde olan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmektir” dedi.