~~"˜SESSİZ MELEKLERİN SESİ DERNEĞİ' YARDIM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR'

Eskişehir'de 2016'dan beri hizmet veren "˜Sessiz Meleklerin Sesi Derneği' yardımları ve eğitimleriyle göz doldurmakta.

Eskişehir’de 2016’dan beri hizmet veren ‘Sessiz Meleklerin Sesi Derneği’ yardımları ve eğitimleriyle göz doldurmakta.

Berrin Berru Çakır başkanlığında 2016 yılında kurulan ve bugüne hizmet veren dernek eğitim, spor, bilgilendirme ve yardımlarıyla her geçen gün kendinden söz ettirmekte.

Şimdiye kadar binlerce ihtiyaç sahibine yardımlarla beraber zihinsel engelliler başta olmak üzere yüzlerce çocuğa spor ve yardımlarda bulunan dernek, hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırmak için yardımlarınızı bekliyor.

Konuyla ilgili olarak ‘Belçika Aydın Haber’ dergimiz sitesine dernekleri ve çalışmaları açıklamalarda bulunan başkan Berrin Berru Çakır:

“Biz bu derneği 2016 yılında kurduk. Derneğimiz yönetimi benim Yönetim Kurulu Başkanlığımda, şu arkadaşlardan oluştu.  Nihal Güzle, Zekiye Numan, Şevket Turan, Menekşe Gündoğan, Onursal üye Ahmet Eryörük’den oluşmuştu. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla, bu güne kadar amaçlarımız doğrultusunda hizmet vermekteyiz.

Derneğimizin ‘Zihinsel Yetersiz Özel Bireyler’in Aileleri ve Gönüllüleri’ tarafından 30-11-2016 yılında kuruldu.

Amacımız, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Eğitimlerini tamamlayan Zihinsel yetersizliği olan çocukların bilgi ve becerileri ve yetenekleri doğrultusunda iş ve meslek kursları açmak.

Zihinsel yetersizliği olan çocuklarımızın iş ve meslek becerileri kazandırılıp, iş istihdamlarını sağlamaktır.

Zihinsel yetersizliği nedeniyle toplumda dezavantajlı durumda bulunan zihinsel yetersiz çocukların eğitimlerini yaşam boyu sürdürebilirliğini sağlamaktır.

Amacımız bir taraftan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak bir taraftan da engelli çocuklarla beraber diğer tüm çocuklara çeşitli alanlarda sportif ve eğitimler vermekteyiz. Hastalara tedavi ihtiyacı olanlara sağlık hizmetleri yanında sağlık araç ve gereçleri de temin etmekteyiz.

Çocuklara mini futbol, tenis ve basket sporları öğretiyoruz. Çocuklarımızın eğitimlerine katkı amaçlı onlara resim ve elişleri sergileri düzenliyoruz.

Polis olmak isteyen çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilmek için, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü katkılarıyla çocuklarımıza Polis eğitimi, tanıtımı ve görevleri hakkında eğitimli bilgiler vermekteyiz.

Biz özel çocuk aileleri çok zorlanıyoruz. Çocuklarımız bize bağımlı oldukları için, bizler hastalandığımızda bir gece hastanede yatmamız gerekirse, çocuklarımızı nereye bırakacağız, kaygısını yaşıyoruz. En çok ihtiyacımız olan, çocuklarımızı gönül rahatlığıyla bırakabileceğimiz  bir ‘Misafir Evi’ yapmaktır. Bu konuda tüm yetkili ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz.

Dernek olarak, başkanlığını Selahattin Tetik’in yaptığı ve Eskişehir’de oluşturulan ve Avrupa’da Yaşayan Türkler tarafından kurulan, ‘Avrupada Yaşayan  Türkler Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu’na da üyeyiz.

Projelerimizi ve hizmetlerimizi sürdürebilmemiz için derneğimize yardımda bulunmak isteyenler için iletişim ve hesap numaralarımızı sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

İletişim Bilgileri :

Gsm: 0090 546 959 92 96

E-mail: melekler2626@gmail.com

Adres: Paşa Mah. Acıçeşme sok. No: 8

A kapı (Birlik Vakfı Yanı) Odunpazarı/ ESKİŞEHİR

BANKA EURO HESAP NUMARAMIZ:

117-80188994-5003  TR43 0001 0001 1780 1889 9450 03